Het fonds met de naam Breakthrough Energy Europe moet investeerders duidelijk maken dat ze geld kunnen verdienen met de overgang naar een duurzame economie. De EU zegt dat Europa met het initiatief een leidende rol kan houden bij het tegengaan van klimaatverandering en het halen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

,,Dit is pas een begin, meer partners zijn welkom'', sprak EU-commissaris Maris Sefcovic (Energie-unie) na de ondertekening. ,,Een spannende mijlpaal,'' aldus Gates over de publiek-private samenwerking. ,,De wetenschappers en ondernemers die innovaties ontwikkelen om klimaatverandering aan te pakken, hebben geld nodig om bedrijven te bouwen om hun innovaties op de mondiale markt te zetten.''

Gates en andere steenrijke zakenlui richtten drie jaar geleden de Breakthrough Energy Coalition op, waarbij ze miljarden toezegden om energie-innovaties 'uit het lab en op de markt' te krijgen.

Het fonds met de naam Breakthrough Energy Europe moet investeerders duidelijk maken dat ze geld kunnen verdienen met de overgang naar een duurzame economie. De EU zegt dat Europa met het initiatief een leidende rol kan houden bij het tegengaan van klimaatverandering en het halen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.,,Dit is pas een begin, meer partners zijn welkom'', sprak EU-commissaris Maris Sefcovic (Energie-unie) na de ondertekening. ,,Een spannende mijlpaal,'' aldus Gates over de publiek-private samenwerking. ,,De wetenschappers en ondernemers die innovaties ontwikkelen om klimaatverandering aan te pakken, hebben geld nodig om bedrijven te bouwen om hun innovaties op de mondiale markt te zetten.''Gates en andere steenrijke zakenlui richtten drie jaar geleden de Breakthrough Energy Coalition op, waarbij ze miljarden toezegden om energie-innovaties 'uit het lab en op de markt' te krijgen.