Die nieuwe condooms moeten uit een nieuw materiaal bestaan dat het plezier verhoogt en ervoor zorgen dat mannen ze liever gaan gebruiken. De wetenschappers onder leiding van biomedisch ingenieur Robert Gorkin willen daarom het huidige latex vervangen door een 'sterke hydrogel'. Dat materiaal is zachter dan latex, zeer sterk en tegelijk zeer elastisch en gelijk bovendien meer op huid. 'Dat moet ervoor zorgen dat de condooms meer aanvoelen als echte menselijke huid,' legt Gorkin uit.

Het team van Gorkin heeft nu een flinke duw in de rug gekregen om hun onderzoek verder te zetten: een schenking van 100.000 dollar door de Bill en Melinda Gates Foundation. De donatie is volgens Gorkin erg belangrijk voor het project in de zoektocht naar het geschikte materiaal. Bekijk zijn uitleg:

Die nieuwe condooms moeten uit een nieuw materiaal bestaan dat het plezier verhoogt en ervoor zorgen dat mannen ze liever gaan gebruiken. De wetenschappers onder leiding van biomedisch ingenieur Robert Gorkin willen daarom het huidige latex vervangen door een 'sterke hydrogel'. Dat materiaal is zachter dan latex, zeer sterk en tegelijk zeer elastisch en gelijk bovendien meer op huid. 'Dat moet ervoor zorgen dat de condooms meer aanvoelen als echte menselijke huid,' legt Gorkin uit. Het team van Gorkin heeft nu een flinke duw in de rug gekregen om hun onderzoek verder te zetten: een schenking van 100.000 dollar door de Bill en Melinda Gates Foundation. De donatie is volgens Gorkin erg belangrijk voor het project in de zoektocht naar het geschikte materiaal. Bekijk zijn uitleg: