Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates zijn vele tabletgebruikers gefrustreerd omdat ze op hun iPad (of Android-tablet) "niet kunnen typen, geen documenten kunnen creëren en geen Office kunnen gebruiken". Hij is ervan overtuigd dat de markt binnenkort gedomineerd wordt door Microsofts Surface-tablet en andere 'pc-tablets'.

'Windows 8 (het besturingssysteem van Microsoft voor de Surface-tablet en de pc, nvdr.) is revolutionair omdat het de voordelen van tablets en pc's samenbrengt. De Surface RT en Surface Pro hebben de draagbaarheid van een tablet en dankzij het toetsenbord en het Microsoft Office-pakket ook de mogelijkheden van een pc', legt Bill Gates uit.

Met Windows 8 en de Surface-tablets wil Microsoft de tabletmarkt gaan domineren. Die wordt nu gedomineerd door apparaten als de iPad, maar volgens Gates zijn heel wat gebruikers van dit type toestellen gefrustreerd: 'Ze kunnen er niet op typen, ze kunnen er geen documenten mee aanmaken, ze hebben geen toegang tot Office ...' Met de mobiele toestellen van Microsoft kan dit allemaal wel.

Maar de cijfers spreken vooralsnog niet in het voordeel van Bill Gates en Microsoft. Er zijn nog geen twee miljoen Surface RT- of Surface Pro-tablets verkocht (goed voor een marktaandeel van bijna 2 procent), terwijl de teller van Apple sinds april 2010 al op 141 miljoen stuks staat, volgens IDC. Van Windows 8 zijn nu 100 miljoen licenties aan de man gebracht.

Er gaan geruchten dat Microsoft zijn Surface-tablet gaat tweaken, en dat er in juni een nieuwe versie komt - mogelijk een model van 7 inch.

Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates zijn vele tabletgebruikers gefrustreerd omdat ze op hun iPad (of Android-tablet) "niet kunnen typen, geen documenten kunnen creëren en geen Office kunnen gebruiken". Hij is ervan overtuigd dat de markt binnenkort gedomineerd wordt door Microsofts Surface-tablet en andere 'pc-tablets'. 'Windows 8 (het besturingssysteem van Microsoft voor de Surface-tablet en de pc, nvdr.) is revolutionair omdat het de voordelen van tablets en pc's samenbrengt. De Surface RT en Surface Pro hebben de draagbaarheid van een tablet en dankzij het toetsenbord en het Microsoft Office-pakket ook de mogelijkheden van een pc', legt Bill Gates uit. Met Windows 8 en de Surface-tablets wil Microsoft de tabletmarkt gaan domineren. Die wordt nu gedomineerd door apparaten als de iPad, maar volgens Gates zijn heel wat gebruikers van dit type toestellen gefrustreerd: 'Ze kunnen er niet op typen, ze kunnen er geen documenten mee aanmaken, ze hebben geen toegang tot Office ...' Met de mobiele toestellen van Microsoft kan dit allemaal wel. Maar de cijfers spreken vooralsnog niet in het voordeel van Bill Gates en Microsoft. Er zijn nog geen twee miljoen Surface RT- of Surface Pro-tablets verkocht (goed voor een marktaandeel van bijna 2 procent), terwijl de teller van Apple sinds april 2010 al op 141 miljoen stuks staat, volgens IDC. Van Windows 8 zijn nu 100 miljoen licenties aan de man gebracht. Er gaan geruchten dat Microsoft zijn Surface-tablet gaat tweaken, en dat er in juni een nieuwe versie komt - mogelijk een model van 7 inch.