Ex-zakenman Roger Van Opruy en zijn vrouw, afkomstig uit Vosselaar in de Kempen, verkochten hun jumpingpaard Emilie aan een wel erg roemrijke klant: Microsoft-oprichter en multimiljardair Bill Gates.

Het paard is een cadeautje van Gates voor de achttiende verjaardag van zijn dochter Jennifer, die aan jumping doet. Zij zal er vanaf januari 2015 wedstrijden mee rijden.

Gates is zelf niet in Vosselaar geweest. Hij liet het paard naar Amerika verschepen.

Welk bedrag Gates betaalde voor het paard wilde Roger Van Opruy niet bekendmaken, maar volgens de Kempenaar ging het om 'een superdeal die maar één keer in een mensenleven voorkomt'. (MI)

Ex-zakenman Roger Van Opruy en zijn vrouw, afkomstig uit Vosselaar in de Kempen, verkochten hun jumpingpaard Emilie aan een wel erg roemrijke klant: Microsoft-oprichter en multimiljardair Bill Gates.Het paard is een cadeautje van Gates voor de achttiende verjaardag van zijn dochter Jennifer, die aan jumping doet. Zij zal er vanaf januari 2015 wedstrijden mee rijden.Gates is zelf niet in Vosselaar geweest. Hij liet het paard naar Amerika verschepen. Welk bedrag Gates betaalde voor het paard wilde Roger Van Opruy niet bekendmaken, maar volgens de Kempenaar ging het om 'een superdeal die maar één keer in een mensenleven voorkomt'. (MI)