In een interview op de Amerikaanse zender CBS haalt Bill Gates - ex-CEO en huidig bestuursvoorzitter en adviseur bij Microsoft - uit naar het mobiele beleid van Microsoft. 'We hebben de boot niet gemist, maar we zijn er niet in geslaagd de leiding te nemen. Dat is duidelijk een fout geweest', zei hij.

Aan het einde van het laatste kwartaal van 2012 klokte Microsoft met Windows Phone af op een marktaandeel van amper 2,9 procent, zo wijst een studie van onderzoeksbureau ComScore uit. Volgens datzelfde onderzoek hadden Google en Apple in december 2012 respectievelijk 53,4 procent en 36,3 procent van de smartphone-markt in handen, en BlackBerry 6,4 procent.

Gates wijst Microsoft-CEO Steve Ballmer echter niet met de vinger: 'Dankzij Steve's leiderschap heeft Microsoft het afgelopen jaar geweldige dingen klaargespeeld. Windows 8, de Surface-tablet, Bing, de nieuwe Xbox... Maar dat is niet voldoende. Hij en ik zijn twee van de meest zelfkritische mensen die je je kan voorstellen. We zijn allebei niet tevreden dat we al het mogelijke doen maar geen doorbraak kunnen forceren.'

Bekijk het volledige interview hier:

si=254&contentValue=50141275&shareUrl=http://www.cbsnews.com/8301-505266_162-57569859/bill-gates-not-satisfied-with-microsoft-innovation/
In een interview op de Amerikaanse zender CBS haalt Bill Gates - ex-CEO en huidig bestuursvoorzitter en adviseur bij Microsoft - uit naar het mobiele beleid van Microsoft. 'We hebben de boot niet gemist, maar we zijn er niet in geslaagd de leiding te nemen. Dat is duidelijk een fout geweest', zei hij. Aan het einde van het laatste kwartaal van 2012 klokte Microsoft met Windows Phone af op een marktaandeel van amper 2,9 procent, zo wijst een studie van onderzoeksbureau ComScore uit. Volgens datzelfde onderzoek hadden Google en Apple in december 2012 respectievelijk 53,4 procent en 36,3 procent van de smartphone-markt in handen, en BlackBerry 6,4 procent. Gates wijst Microsoft-CEO Steve Ballmer echter niet met de vinger: 'Dankzij Steve's leiderschap heeft Microsoft het afgelopen jaar geweldige dingen klaargespeeld. Windows 8, de Surface-tablet, Bing, de nieuwe Xbox... Maar dat is niet voldoende. Hij en ik zijn twee van de meest zelfkritische mensen die je je kan voorstellen. We zijn allebei niet tevreden dat we al het mogelijke doen maar geen doorbraak kunnen forceren.' Bekijk het volledige interview hier: