Ook Bing zet zijn eerste stappen in real time search. De nieuwe zoekmachine van Microsoft voegt sinds woensdag Twitter-berichtjes toe aan de zoekresultaten.

Voorlopig gaat het echter enkel om tweets van 'prominente' personen zoals Al Gore, Danny Sullivan en Digg-oprichter Kevin Rose. In totaal volgt Bing een duizendtal Twitteraars, die geselecteerd werden op basis van het aantal gebruikers en de frequentie van de tweets.

Geïnteresseerden krijgen de meest recente tweets te zien wanneer ze de naam van zo'n persoon ingeven in Bing, in combinatie met 'Twitter'. Volgens de New York Times zal Bing de Twitter-updates om de 60 seconden verversen.

De zoekmachine gebruikt de publieke API van Twitter om de resultaten weer te kunnen geven in een speciaal venster, waarmee Bing zijn concurrenten voorlopig de loef afsteekt. Overigens werkt de optie nog niet op de Belgische versie van Bing. Maar door rechtsboven de regio-instellingen te wijzigen naar de VS, kunnen ook wij in de tweets gaan rondneuzen.

Ook Bing zet zijn eerste stappen in real time search. De nieuwe zoekmachine van Microsoft voegt sinds woensdag Twitter-berichtjes toe aan de zoekresultaten. Voorlopig gaat het echter enkel om tweets van 'prominente' personen zoals Al Gore, Danny Sullivan en Digg-oprichter Kevin Rose. In totaal volgt Bing een duizendtal Twitteraars, die geselecteerd werden op basis van het aantal gebruikers en de frequentie van de tweets. Geïnteresseerden krijgen de meest recente tweets te zien wanneer ze de naam van zo'n persoon ingeven in Bing, in combinatie met 'Twitter'. Volgens de New York Times zal Bing de Twitter-updates om de 60 seconden verversen. De zoekmachine gebruikt de publieke API van Twitter om de resultaten weer te kunnen geven in een speciaal venster, waarmee Bing zijn concurrenten voorlopig de loef afsteekt. Overigens werkt de optie nog niet op de Belgische versie van Bing. Maar door rechtsboven de regio-instellingen te wijzigen naar de VS, kunnen ook wij in de tweets gaan rondneuzen.