Tablets met lcd-schermen hebben het nadeel dat ze niet goed leesbaar zijn in zonlicht en dat hun batterij het niet erg lang uithoudt. Een prototype van scherm met nieuwe technologie toont een mogelijk alternatief.

Pixel Qi schermen combineren de technologie van een LCD-scherm met die van een E Ink-scherm. Ook al zijn er al enkele producten op de markt die Pixel Qi schermen gebruiken, het bedrijf dat de schermtechnologie ontwikkelt, toonde tot nu toe voornamelijk 7- en 10-inch prototypes. Een nieuw 10-inch prototype laat zien hoe de technologie evolueert naar een breder inzetbaar product.

Het 10-inch Pixel Qi scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Met het backlight ingeschakeld is het scherm in staat om kleuren te tonen en video af te spelen. Schakel je het backlight uit dan heb je een scherm met grijstinten en hoog contrast dat goed leesbaar is in zonlicht. Bovendien verbruikt het scherm dan ongeveer 80 percent minder energie. Pixel Qi verwacht dat de nieuwe schermen leverbaar zullen zijn tegen eind 2011.

Mary Lou Jepsen, die Pixel Qi oprichtte, toont het scherm in deze video en vergelijkt het met het scherm van een Apple iPad:

Tablets met lcd-schermen hebben het nadeel dat ze niet goed leesbaar zijn in zonlicht en dat hun batterij het niet erg lang uithoudt. Een prototype van scherm met nieuwe technologie toont een mogelijk alternatief. Pixel Qi schermen combineren de technologie van een LCD-scherm met die van een E Ink-scherm. Ook al zijn er al enkele producten op de markt die Pixel Qi schermen gebruiken, het bedrijf dat de schermtechnologie ontwikkelt, toonde tot nu toe voornamelijk 7- en 10-inch prototypes. Een nieuw 10-inch prototype laat zien hoe de technologie evolueert naar een breder inzetbaar product. Het 10-inch Pixel Qi scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Met het backlight ingeschakeld is het scherm in staat om kleuren te tonen en video af te spelen. Schakel je het backlight uit dan heb je een scherm met grijstinten en hoog contrast dat goed leesbaar is in zonlicht. Bovendien verbruikt het scherm dan ongeveer 80 percent minder energie. Pixel Qi verwacht dat de nieuwe schermen leverbaar zullen zijn tegen eind 2011. Mary Lou Jepsen, die Pixel Qi oprichtte, toont het scherm in deze video en vergelijkt het met het scherm van een Apple iPad: