De waarde van de belangrijke cryptomunt is de afgelopen week met negentien procent gestegen. Daarmee is de digitale munt bijna 46.000 dollar waard. Toch is de waarde nog ver verwijderd van de piek van medio april. Toen werd de bitcoin voor bijna 65.000 dollar verhandeld.

Daarna ging de koers hard omlaag. Dat kwam volgens deskundigen onder meer omdat Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Daarnaast besloot de Chinese overheid om streng op te treden tegen zogeheten bitcoinminers. Inmiddels is het sentiment veranderd, maar volgens cryptokenners blijft er veel onzekerheid in de markt.

Reddit-aandelen

AMC kwam deze week met resultaten die beter waren dan verwacht. Toch worden de bioscopen nog steeds veel minder druk bezocht dan voor de uitbraak van het coronavirus. Het aandeel AMC handelde dinsdag voor opening van de Amerikaanse beurzen fors hoger.

AMC is een zogeheten Reddit-aandeel, vernoemd naar internetforum Reddit waar de beleggers elkaar ertoe aanzetten massaal bepaalde stukken op te kopen. Kleine particuliere beleggers zetten de beurswaarde van het bedrijf eerder dit jaar ook al veel hoger en zadelden daardoor professionele beleggers die speculeren op een koersdaling, zogeheten shortsellers, op met flinke verliezen.

De waarde van de belangrijke cryptomunt is de afgelopen week met negentien procent gestegen. Daarmee is de digitale munt bijna 46.000 dollar waard. Toch is de waarde nog ver verwijderd van de piek van medio april. Toen werd de bitcoin voor bijna 65.000 dollar verhandeld.Daarna ging de koers hard omlaag. Dat kwam volgens deskundigen onder meer omdat Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Daarnaast besloot de Chinese overheid om streng op te treden tegen zogeheten bitcoinminers. Inmiddels is het sentiment veranderd, maar volgens cryptokenners blijft er veel onzekerheid in de markt.AMC kwam deze week met resultaten die beter waren dan verwacht. Toch worden de bioscopen nog steeds veel minder druk bezocht dan voor de uitbraak van het coronavirus. Het aandeel AMC handelde dinsdag voor opening van de Amerikaanse beurzen fors hoger.AMC is een zogeheten Reddit-aandeel, vernoemd naar internetforum Reddit waar de beleggers elkaar ertoe aanzetten massaal bepaalde stukken op te kopen. Kleine particuliere beleggers zetten de beurswaarde van het bedrijf eerder dit jaar ook al veel hoger en zadelden daardoor professionele beleggers die speculeren op een koersdaling, zogeheten shortsellers, op met flinke verliezen.