Doorgaans gaat het goed met het breedbandnetwerk in ons land. 91,1 procent kan snelheden van 100 Mbps of meer halen. Voor 30 Mbps loopt dat op tot 93,5 procent en 99,9 procent heeft toegang tot internet aan de minimumsnelheid van 1 Mbps of hoger.

De cijfers zijn afkomstig van het BIPT dat na zijn atlas voor mobiele netwerken nu ook de vaste netwerken in kaart brengt voor alle 2.664 deelgemeenten. Let wel op: het gaat om de maximum haalbare snelheid. Niet om de snelheid van het momenteel gekozen abonnement.

Minder dan 1 Mbps

Ondanks de goede cijfers voor het merendeel van de bevolking blijven er wel gaten in het netwerk. Zo zijn er vandaag nog 2263 woningen in Namen, Luik, Luxemburg en Henegouwen waar zelfs 1 Mbps niet kan worden gehaald.

Vooral in Sankt Vith, Philippeville, Trois-Ponts en Houffalize is het matig gesteld. Maar over de vier provincies heen gaat het in totaal om 102 deelgemeenten. Het BIPT merkt wel op dat 35 van hen toegang hebben tot 4G en dat er via satelliettoegang wel overal 20 Mbps kan worden gehaald.

Doorgaans gaat het goed met het breedbandnetwerk in ons land. 91,1 procent kan snelheden van 100 Mbps of meer halen. Voor 30 Mbps loopt dat op tot 93,5 procent en 99,9 procent heeft toegang tot internet aan de minimumsnelheid van 1 Mbps of hoger.De cijfers zijn afkomstig van het BIPT dat na zijn atlas voor mobiele netwerken nu ook de vaste netwerken in kaart brengt voor alle 2.664 deelgemeenten. Let wel op: het gaat om de maximum haalbare snelheid. Niet om de snelheid van het momenteel gekozen abonnement.Minder dan 1 MbpsOndanks de goede cijfers voor het merendeel van de bevolking blijven er wel gaten in het netwerk. Zo zijn er vandaag nog 2263 woningen in Namen, Luik, Luxemburg en Henegouwen waar zelfs 1 Mbps niet kan worden gehaald.Vooral in Sankt Vith, Philippeville, Trois-Ponts en Houffalize is het matig gesteld. Maar over de vier provincies heen gaat het in totaal om 102 deelgemeenten. Het BIPT merkt wel op dat 35 van hen toegang hebben tot 4G en dat er via satelliettoegang wel overal 20 Mbps kan worden gehaald.