Data News schreef begin deze week dat er momenteel geen plannen zijn om in België een algemene compensatieregeling op te leggen aan telecombedrijven die met storingen kampen. Maar uit betrouwbare bron kreeg onze redactie te horen dat het BIPT hier nu toch over nadenkt.

De telecomregulator heeft daarom enkele partijen uitgenodigd om vandaag samen te zitten rond de kwestie. Het zal op vraag van het kabinet van minister Vande Lanotte hier een voorstel rond voorbereiden.

Volgens de huidige telecomwet kan het BIPT sowieso zo'n vergoeding opleggen en op het kabinet wordt bevestigt dat het BIPT inderdaad de mogelijkheden bekijkt. Al wil dat niet zeggen dat de compensatieregeling er komt.

"Wat ze nu doen is bekijken hoe de situatie vandaag is. Hoeveel pannes zijn er, hoe lang duren ze en welke vergoeding geven operatoren al. Het gaat momenteel om het verzamelen van informatie" klinkt het bij Els Bruggeman, woordvoerster van Vande Lanotte.

Standpunt wijzigt niet

Het standpunt van Vande Lanotte is niet gewijzigd. Zo lijkt het aantal pannes geen enorm probleem, maar als dat verandert wil de minister wel kunnen ingrijpen. Al ligt de focus momenteel op het terugdringen van het aantal pannes.

Nederland

In Nederland wordt er momenteel vanuit de overheid luidop nagedacht over een verplichte compensatieregeling. Dit nadat de operatoren onderling niet tot afspraken kwamen. In België wordt zo'n vergoeding niet zo snel gegeven.

Al komen een aantal telecomoperatoren bij grote storingen vaak wel zelf over de brug met een kleine compensatie, doorgaans in de vorm van een klein extraatje zoals een gratis uur bellen of een gratis film.

Data News schreef begin deze week dat er momenteel geen plannen zijn om in België een algemene compensatieregeling op te leggen aan telecombedrijven die met storingen kampen. Maar uit betrouwbare bron kreeg onze redactie te horen dat het BIPT hier nu toch over nadenkt.De telecomregulator heeft daarom enkele partijen uitgenodigd om vandaag samen te zitten rond de kwestie. Het zal op vraag van het kabinet van minister Vande Lanotte hier een voorstel rond voorbereiden.Volgens de huidige telecomwet kan het BIPT sowieso zo'n vergoeding opleggen en op het kabinet wordt bevestigt dat het BIPT inderdaad de mogelijkheden bekijkt. Al wil dat niet zeggen dat de compensatieregeling er komt."Wat ze nu doen is bekijken hoe de situatie vandaag is. Hoeveel pannes zijn er, hoe lang duren ze en welke vergoeding geven operatoren al. Het gaat momenteel om het verzamelen van informatie" klinkt het bij Els Bruggeman, woordvoerster van Vande Lanotte.Standpunt wijzigt nietHet standpunt van Vande Lanotte is niet gewijzigd. Zo lijkt het aantal pannes geen enorm probleem, maar als dat verandert wil de minister wel kunnen ingrijpen. Al ligt de focus momenteel op het terugdringen van het aantal pannes.NederlandIn Nederland wordt er momenteel vanuit de overheid luidop nagedacht over een verplichte compensatieregeling. Dit nadat de operatoren onderling niet tot afspraken kwamen. In België wordt zo'n vergoeding niet zo snel gegeven.Al komen een aantal telecomoperatoren bij grote storingen vaak wel zelf over de brug met een kleine compensatie, doorgaans in de vorm van een klein extraatje zoals een gratis uur bellen of een gratis film.