Het Bipt heeft het Franse Tera Consultants aangeduid om het kostenmodel bij te werken waarmee het Bipt een aantal tarieven van Belgacom vastlegt.

De aanduiding heeft niets te maken met [de heisa over de Belgacom-tarieven die gisteren door EU-Commissaris Viviane Reding is ontketend]. De openbare aanbesteding was al enkele weken geleden afgerond, maar het Bipt moest nog de goedkeuring krijgen van de inspectie van Financiën, vooraleer de winnaar kon worden bekend gemaakt.

Het onafhankelijke Tera is geen onbekende in België en geen vriend van Belgacom. De Fransen deden in het verleden al een studie voor het Platform van Alternatieve Operatoren - de concurrenten van Belgacom - over de kosten van de universele dienstverlening in de telecom. De studie gaf aan dat die kosten veel lager waren dan wat Belgacom ervoor wou aanrekenen.

Tera werkte ook al voor de Mobile Challengers groep, met daarin onder meer Base. Die groep hamert er voortdurend op dat dominante spelers zoals Proximus hun markt afschermen ten nadele van de consument.

Precies in het dossier van de universele dienstverlening is KPMG vorige week aangewezen om de methodologie uit te werken. Die studie zou eind januari rond moeten zijn.

Het Bipt heeft het Franse Tera Consultants aangeduid om het kostenmodel bij te werken waarmee het Bipt een aantal tarieven van Belgacom vastlegt. De aanduiding heeft niets te maken met [de heisa over de Belgacom-tarieven die gisteren door EU-Commissaris Viviane Reding is ontketend]. De openbare aanbesteding was al enkele weken geleden afgerond, maar het Bipt moest nog de goedkeuring krijgen van de inspectie van Financiën, vooraleer de winnaar kon worden bekend gemaakt. Het onafhankelijke Tera is geen onbekende in België en geen vriend van Belgacom. De Fransen deden in het verleden al een studie voor het Platform van Alternatieve Operatoren - de concurrenten van Belgacom - over de kosten van de universele dienstverlening in de telecom. De studie gaf aan dat die kosten veel lager waren dan wat Belgacom ervoor wou aanrekenen. Tera werkte ook al voor de Mobile Challengers groep, met daarin onder meer Base. Die groep hamert er voortdurend op dat dominante spelers zoals Proximus hun markt afschermen ten nadele van de consument. Precies in het dossier van de universele dienstverlening is KPMG vorige week aangewezen om de methodologie uit te werken. Die studie zou eind januari rond moeten zijn.