De echte spectrumblokken worden pas veel later geveild, maar in afwachting daarvan heeft het BIPT frequenties vrijgemaakt voor testen rond 5G. Dat schrijft L'Echo.

De telecomregulator gaat daarbij samen met Ericsson onderzoeken wat de beste frequenties zijn, al kijkt men vooral naar het hogere spectrum.

Het idee om testspectrum vrij te geven was er al sinds het Mobile World Congress zegt L'Echo. In de krant zegt minister De Croo dat dit mogelijkheden biedt voor bedrijven en onderzoekers. Maar ook starters kunnen zo hun toepassingen testen in combinatie met nieuwe technologie.

De echte spectrumblokken worden pas veel later geveild, maar in afwachting daarvan heeft het BIPT frequenties vrijgemaakt voor testen rond 5G. Dat schrijft L'Echo.De telecomregulator gaat daarbij samen met Ericsson onderzoeken wat de beste frequenties zijn, al kijkt men vooral naar het hogere spectrum.Het idee om testspectrum vrij te geven was er al sinds het Mobile World Congress zegt L'Echo. In de krant zegt minister De Croo dat dit mogelijkheden biedt voor bedrijven en onderzoekers. Maar ook starters kunnen zo hun toepassingen testen in combinatie met nieuwe technologie.