Het is de eerste keer dat de club potentiële risico's van het 'internetgeld' zo expliciet aankaart. Dat schrijft zakenkrant Financial Times woensdag.

De zogeheten Financial Stability Oversight Council, waartoe onder meer het ministerie van Financiën, de Federal Reserve en beurstoezichthouder SEC behoren, meent dat marktpartijen "beperkte ervaring" hebben met bitcoins en soortgelijke munteenheden. Daarnaast "is het mogelijk dat kwetsbaarheden in het handelssysteem rond deze valuta's pas aan het licht komen nadat die in grote hoeveelheden in omloop zijn gebracht".

De groep gaf niet concreet aan hoe hij het toezicht gaat intensiveren. # [ANP/KVdS]

Het is de eerste keer dat de club potentiële risico's van het 'internetgeld' zo expliciet aankaart. Dat schrijft zakenkrant Financial Times woensdag.De zogeheten Financial Stability Oversight Council, waartoe onder meer het ministerie van Financiën, de Federal Reserve en beurstoezichthouder SEC behoren, meent dat marktpartijen "beperkte ervaring" hebben met bitcoins en soortgelijke munteenheden. Daarnaast "is het mogelijk dat kwetsbaarheden in het handelssysteem rond deze valuta's pas aan het licht komen nadat die in grote hoeveelheden in omloop zijn gebracht".De groep gaf niet concreet aan hoe hij het toezicht gaat intensiveren. # [ANP/KVdS]