Kenners menen dat de tuimeling niet vreemd is gelet op de recente opmars. De bitcoin schurkte daarbij aan tegen de hoogste stand ooit van bijna 20.000 dollar die eind 2017 voor de digitale munt werd betaald. Als reden voor de daling van donderdag wordt onder meer gewezen op de bezorgdheid over mogelijk strakkere cryptoregels in de VS. Ook lijken beleggers hun winsten te willen nemen.

Snelle winst

De reden dat met name particulieren geld steken in crypto's blijft ongewis. Vermoedelijk heeft een en ander te maken met het snel winst willen maken op investeringen. Mogelijk speelt ook de huidige lage koers van de dollar een rol.

Volgens sceptici lijkt zich een herhaling van drie jaar terug voor te doen. Toen spatte de crypto-bubbel hard uiteen en verloren de munten snel aan waarde.

Volgens voorstanders van crypto's is de situatie nu echter niet te vergelijken met de situatie toen, omdat de digitale munten steeds meer worden omarmd. Zo is er een groeiende interesse vanuit institutionele partijen als Fidelity Investments en JPMorgan Chase. Deze week nog lanceerde Van Eck Associates een bitcoin-ruilbon op de Deutsche Börse Xetra-exchange. Verder maakte betalingsbedrijf PayPal eerder bekend zijn klanten toegang te zullen geven tot crypto's.

Kenners menen dat de tuimeling niet vreemd is gelet op de recente opmars. De bitcoin schurkte daarbij aan tegen de hoogste stand ooit van bijna 20.000 dollar die eind 2017 voor de digitale munt werd betaald. Als reden voor de daling van donderdag wordt onder meer gewezen op de bezorgdheid over mogelijk strakkere cryptoregels in de VS. Ook lijken beleggers hun winsten te willen nemen.De reden dat met name particulieren geld steken in crypto's blijft ongewis. Vermoedelijk heeft een en ander te maken met het snel winst willen maken op investeringen. Mogelijk speelt ook de huidige lage koers van de dollar een rol.Volgens sceptici lijkt zich een herhaling van drie jaar terug voor te doen. Toen spatte de crypto-bubbel hard uiteen en verloren de munten snel aan waarde.Volgens voorstanders van crypto's is de situatie nu echter niet te vergelijken met de situatie toen, omdat de digitale munten steeds meer worden omarmd. Zo is er een groeiende interesse vanuit institutionele partijen als Fidelity Investments en JPMorgan Chase. Deze week nog lanceerde Van Eck Associates een bitcoin-ruilbon op de Deutsche Börse Xetra-exchange. Verder maakte betalingsbedrijf PayPal eerder bekend zijn klanten toegang te zullen geven tot crypto's.