De koers kelderde toen bekend werd dat onbekenden de virtuele markt Bitfinex hadden gekraakt. Ze maakten 119.756 bitcoins buit. Die zijn omgerekend ongeveer 60 miljoen euro waard.

Twee andere bitcoinbeurzen, Mt. Gox en Flexcoin, werden in 2014 gekraakt. Bij Mt. Gox was voor honderden miljoenen euro's aan bitcoins gestolen. Bij Flexcoin ging het om een relatief klein bedrag. Een jaar eerder drongen dieven binnen bij Vircurex.

Eerder dit jaar was een variant op de bitcoin, de 'ether', ook al gekraakt. Daarbij maakten de daders mogelijk 44 miljoen euro buit. (ANP)

De koers kelderde toen bekend werd dat onbekenden de virtuele markt Bitfinex hadden gekraakt. Ze maakten 119.756 bitcoins buit. Die zijn omgerekend ongeveer 60 miljoen euro waard.Twee andere bitcoinbeurzen, Mt. Gox en Flexcoin, werden in 2014 gekraakt. Bij Mt. Gox was voor honderden miljoenen euro's aan bitcoins gestolen. Bij Flexcoin ging het om een relatief klein bedrag. Een jaar eerder drongen dieven binnen bij Vircurex.Eerder dit jaar was een variant op de bitcoin, de 'ether', ook al gekraakt. Daarbij maakten de daders mogelijk 44 miljoen euro buit. (ANP)