De bekendste cryptomunt ter wereld staat al enkele dagen onder druk, onder andere wegens berichten over een strengere aanpak van cryptomunten in de Verenigde Staten in de strijd tegen witwassen. Vrijdagnacht raakte ook nog bekend dat de nieuwe president Joe Biden rijken zwaarder wil gaan belasten.

Midden deze maand bereikte de bitcoin zijn hoogste koers ooit, van net geen 65.000 dollar. Ondanks de hoge volatiliteit is de koers nog altijd 70 procent hoger dan eind 2020.

Op vijf jaar tijd werd de bitcoin zelfs 10.000 procent meer waard. Al winnen andere cryptomunten zoals Ether, Binance of XRP steeds meer aan populariteit.

Kenners waarschuwen beleggers voor de gevaren van de handel in cryptomunten. Die is niet gereglementeerd en dus bestaat het risico op misbruik

De bekendste cryptomunt ter wereld staat al enkele dagen onder druk, onder andere wegens berichten over een strengere aanpak van cryptomunten in de Verenigde Staten in de strijd tegen witwassen. Vrijdagnacht raakte ook nog bekend dat de nieuwe president Joe Biden rijken zwaarder wil gaan belasten. Midden deze maand bereikte de bitcoin zijn hoogste koers ooit, van net geen 65.000 dollar. Ondanks de hoge volatiliteit is de koers nog altijd 70 procent hoger dan eind 2020. Op vijf jaar tijd werd de bitcoin zelfs 10.000 procent meer waard. Al winnen andere cryptomunten zoals Ether, Binance of XRP steeds meer aan populariteit. Kenners waarschuwen beleggers voor de gevaren van de handel in cryptomunten. Die is niet gereglementeerd en dus bestaat het risico op misbruik