Deze week kreeg de waarde van de bitcoin een nieuwe impuls door plannen van handelsplatform CME om futures te introduceren voor de bitcoin. Daarmee kan worden gespeculeerd op waardestijgingen en dalingen door te handelen tegen toekomstige prijzen.

De bitcoin is bezig aan een ongekende opmars. De totale waardestijging dit jaar bedraagt nu al meer dan 640 procent. Dat betekent dat iemand die aan het begin van het jaar voor ongeveer 910 dollar één bitcoin kocht, nu meer dan 6.000 dollar (ruim 5.100 euro) winst heeft gemaakt. De koers van de bitcoin en andere digitale valuta is zeer wisselvallig, maar de laatste maanden gaat de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten.

Deze week kreeg de waarde van de bitcoin een nieuwe impuls door plannen van handelsplatform CME om futures te introduceren voor de bitcoin. Daarmee kan worden gespeculeerd op waardestijgingen en dalingen door te handelen tegen toekomstige prijzen. De bitcoin is bezig aan een ongekende opmars. De totale waardestijging dit jaar bedraagt nu al meer dan 640 procent. Dat betekent dat iemand die aan het begin van het jaar voor ongeveer 910 dollar één bitcoin kocht, nu meer dan 6.000 dollar (ruim 5.100 euro) winst heeft gemaakt. De koers van de bitcoin en andere digitale valuta is zeer wisselvallig, maar de laatste maanden gaat de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten.