Bitcoin piekt door crypto-geste van PayPal

Cryptomunt bitcoin steeg woensdag stevig in waarde nadat betalingsbedrijf PayPal bekendmaakte betalingen in cryptovaluta toe te gaan staan. De munt was aan het einde van de middag 10.833 euro waard, waarmee het zijn hoogste stand sinds juli 2019 bereikte.

Bitcoin, de grootste en bekendste digitale munt, steeg acht procent in waarde. Ook andere cryptovaluta als litecoin en bitcoin cash zagen hun waarde flink stijgen.

Klanten van PayPal kunnen op het betalingsplatform straks gebruik maken van verschillende munten. Volgens PayPal is de verschuiving naar digitale valuta onvermijdelijk, en zijn er duidelijke voordelen in termen van toegang en opname. Het betalingsbedrijf somde verder voordelen op als efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem. Ook geven cryptovaluta overheden de capaciteit om snel betalingen aan burgers te doen, aldus PayPal.

Beperkingen

Cryptogebruikers worden wel geconfronteerd met een aantal beperkingen bij PayPal. Zo kunnen ze geen munten naar en van rekeningen overmaken. Verder kunnen ze alleen crypto’s houden die ze via PayPal hebben gekocht.

Vooralsnog worden cryptovaluta als bitcoin nog niet echt gebruikt voor het doen van aankopen, en wordt er vooral in gehandeld. Financiële instellingen en fondsen tonen ook steeds meer interesse in crypto’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content