Bitcoin wint aan waarde

Bitcoin zet opmars sterk door

De bitcoin lijkt weer aan waarde te winnen. De virtuele munt doorbrak dinsdag kortstondig de grens van 5.000 dollar. Daarmee noteerde de digitale munteenheid het hoogste niveau sinds november vorig jaar. Ook andere cryptomunten veren op.

Na de opleving verloor de bitcoin weer wat terrein. Volgens website Coinmarketcap, die alle koersen bijhoudt, was de munt ruim 4.700 dollar waard. Dat is nog altijd een stijging van 15 procent tegenover de voorbije dagen.

De afgelopen tijd verliep de handel in cryptomunten relatief rustig. Dit komt mede doordat de handel in de digitale munten steeds meer wordt omarmd, ook door institutionele partijen. Verder kijken toezichthouders steeds meer mee.

Grote schommelingen bij de handel in crypto’s zijn niet nieuw. Vorig jaar verloor de munt driekwart van zijn waarde. Eind 2017 was de digitale munt nog rond de 20.000 dollar waard, maar daarna werd een daling ingezet. Sinds de zomer leek de bitcoin vrij stabiel en de munt bleef maandenlang tussen de 6.000 en 7.000 dollar hangen, waarna opnieuw een daling werd ingezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content