Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is op z'n website niet te spreken over Biztax, de nieuwe 'Tax-on-web voor vennootschapsaangiftes'. "Biztax vertoont ernstige tekortkomingen", klinkt het. Het NSZ vraagt daarom uitstel voor het indienen van de aangiftes.

De aangiftes voor de vennootschapsbelasting kunnen worden ingediend tot en met 13 oktober. Maar een paar maand geleden schakelde de FOD Financiën van Vensoc over naar een nieuwe applicatie, Biztax. "Nu blijkt dat deze toepassing aardig wat kinderziektes vertoont, getuige de vele klachten die NSZ de laatste tijd ontving van boekhouders en accountants. Vooral de lange wachttijden vormen een doorn in het oog van de cijferberoepen. Het is duidelijk dat Biztax de grote toevloed aan aangiftes niet aan kan, waardoor boekhouders en accountants kostbare tijd verliezen aan dit haperend programma. Die uren kunnen bovendien niet verhaald worden op hun klanten."

De reactie van de FOD Financiën aan de krant De Tijd spreekt boekdelen: "Problemen met Biztax, zegt u? Bij mijn weten lagen we gisteren helemaal plat." De panne is intussen wel al opgelost en er wordt beterschap beloofd inzake de wachttijden.

NSZ dringt er, door de vertragingen, op aan om de uiterste datum voor het indienen van de aangiftes voor de vennootschapsbelasting te verlaten van 13 oktober naar 30 november. "Te meer omdat er nu geen alternatief meer is voor Biztax. Wie de aangiftes voor de vennootschapsbelasting op papier wilde indienen, moest dat immers voor 15 september doen."

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is op z'n website niet te spreken over Biztax, de nieuwe 'Tax-on-web voor vennootschapsaangiftes'. "Biztax vertoont ernstige tekortkomingen", klinkt het. Het NSZ vraagt daarom uitstel voor het indienen van de aangiftes. De aangiftes voor de vennootschapsbelasting kunnen worden ingediend tot en met 13 oktober. Maar een paar maand geleden schakelde de FOD Financiën van Vensoc over naar een nieuwe applicatie, Biztax. "Nu blijkt dat deze toepassing aardig wat kinderziektes vertoont, getuige de vele klachten die NSZ de laatste tijd ontving van boekhouders en accountants. Vooral de lange wachttijden vormen een doorn in het oog van de cijferberoepen. Het is duidelijk dat Biztax de grote toevloed aan aangiftes niet aan kan, waardoor boekhouders en accountants kostbare tijd verliezen aan dit haperend programma. Die uren kunnen bovendien niet verhaald worden op hun klanten." De reactie van de FOD Financiën aan de krant De Tijd spreekt boekdelen: "Problemen met Biztax, zegt u? Bij mijn weten lagen we gisteren helemaal plat." De panne is intussen wel al opgelost en er wordt beterschap beloofd inzake de wachttijden. NSZ dringt er, door de vertragingen, op aan om de uiterste datum voor het indienen van de aangiftes voor de vennootschapsbelasting te verlaten van 13 oktober naar 30 november. "Te meer omdat er nu geen alternatief meer is voor Biztax. Wie de aangiftes voor de vennootschapsbelasting op papier wilde indienen, moest dat immers voor 15 september doen."