De overname werd nog net voor het jaareinde getekend, maar is pas nu bekend gemaakt door beide partijen. Voor BKM - opgericht in 1994 door Bart Soetaers, de huidige managing director, en Marc Max - was het na Oratis trouwens de tweede overname in 2015.

Hexacom is een leverancier van geïntegreerde communicatieoplossingen voor de zakelijke markt. Voor BKM is de overname strategisch belangrijk omwille van de eigen cloudoplossing die Hexacom aanbiedt en de eigen connectiviteitsoplossing. Zo kan BKM nu haar 'one stop shop' concept verder uitbreiden.

BKM heeft nu partnerships met merken zoals Mitel, Unify, Sharp, Xerox, Microsoft, HP, Fortinet, Huawei, VMware, Veeam, Avaya en Proximus. BKM is van plan om schaalvoordelen te laten spelen voor klanten in heel België. Concreet focust de ict-integrator op vier expertisedomeinen: telefonie, connectiviteit, it en printoplossingen.

Hexacom heeft vestigingen in Steenokkerzeel en Gent, stelt 50 mensen tewerk en verwacht een omzet in 2015 van 9,5 miljoen euro. Door de overname van Hexacom zal BKM een omzet van 27 miljoen euro vertegenwoordigen, verspreid over meer dan 14.000 klanten. De groep stelt 160 mensen tewerk met vestigingen in Hasselt, Brussel en Gent. De ambities zijn trouwens niet min. Tegen 2020 wil BKM doorgroeien naar een omzet van 50 miljoen euro via zowel organische groei als door acquisities.

De overname werd nog net voor het jaareinde getekend, maar is pas nu bekend gemaakt door beide partijen. Voor BKM - opgericht in 1994 door Bart Soetaers, de huidige managing director, en Marc Max - was het na Oratis trouwens de tweede overname in 2015.Hexacom is een leverancier van geïntegreerde communicatieoplossingen voor de zakelijke markt. Voor BKM is de overname strategisch belangrijk omwille van de eigen cloudoplossing die Hexacom aanbiedt en de eigen connectiviteitsoplossing. Zo kan BKM nu haar 'one stop shop' concept verder uitbreiden.BKM heeft nu partnerships met merken zoals Mitel, Unify, Sharp, Xerox, Microsoft, HP, Fortinet, Huawei, VMware, Veeam, Avaya en Proximus. BKM is van plan om schaalvoordelen te laten spelen voor klanten in heel België. Concreet focust de ict-integrator op vier expertisedomeinen: telefonie, connectiviteit, it en printoplossingen.Hexacom heeft vestigingen in Steenokkerzeel en Gent, stelt 50 mensen tewerk en verwacht een omzet in 2015 van 9,5 miljoen euro. Door de overname van Hexacom zal BKM een omzet van 27 miljoen euro vertegenwoordigen, verspreid over meer dan 14.000 klanten. De groep stelt 160 mensen tewerk met vestigingen in Hasselt, Brussel en Gent. De ambities zijn trouwens niet min. Tegen 2020 wil BKM doorgroeien naar een omzet van 50 miljoen euro via zowel organische groei als door acquisities.