Will.i.am, de frontman van de populaire band The Black Eyed Peas, wordt creatief directeur bij het chipbedrijf Intel.

Bij Intel wordt de popgod Will.i.am binnengehaald als 'director of creative innovation'. Intel ziet in hem, naast zijn bewezen kunde artiest en producer, een "innovator die de grenzen van de technologie professioneel en persoonlijk verlegt". Intel zegt zo ook een vinger aan de pols te willen houden bij de jongerencultuur, waar altijd snel nieuwe toestellen en manieren van communicatie worden opgepikt.

Hijzelf zegt in een persbericht: "Bij bijna alles wat ik doe, zijn processors en pc's betrokken. Wanneer ik een Intel-chip zie, denk ik aan alle creatieve geesten die erbij betrokken zijn en die helpen om mijn eigen creativiteit te vergroten." Volgens Intel moet hij vooral zijn creativiteit de vrije loop laten in het gebruik van laptops, smartphones en tablets, maar wat dat specifiek inhoudt, wordt niet meegedeeld.

Een popidool aantrekken als creatieve kracht is overigens niet helemaal nieuw. Popdiva Lady Gaga is bijvoorbeeld 'creatief directeur' bij Polaroid. Dergelijke zet heeft alvast één voordeel: win je niets met de creatieve input die van een zo'n ster krijgt, dan heb je toch al de persaandacht gehad.

Will.i.am, de frontman van de populaire band The Black Eyed Peas, wordt creatief directeur bij het chipbedrijf Intel. Bij Intel wordt de popgod Will.i.am binnengehaald als 'director of creative innovation'. Intel ziet in hem, naast zijn bewezen kunde artiest en producer, een "innovator die de grenzen van de technologie professioneel en persoonlijk verlegt". Intel zegt zo ook een vinger aan de pols te willen houden bij de jongerencultuur, waar altijd snel nieuwe toestellen en manieren van communicatie worden opgepikt. Hijzelf zegt in een persbericht: "Bij bijna alles wat ik doe, zijn processors en pc's betrokken. Wanneer ik een Intel-chip zie, denk ik aan alle creatieve geesten die erbij betrokken zijn en die helpen om mijn eigen creativiteit te vergroten." Volgens Intel moet hij vooral zijn creativiteit de vrije loop laten in het gebruik van laptops, smartphones en tablets, maar wat dat specifiek inhoudt, wordt niet meegedeeld. Een popidool aantrekken als creatieve kracht is overigens niet helemaal nieuw. Popdiva Lady Gaga is bijvoorbeeld 'creatief directeur' bij Polaroid. Dergelijke zet heeft alvast één voordeel: win je niets met de creatieve input die van een zo'n ster krijgt, dan heb je toch al de persaandacht gehad.