Terwijl Apple de fans laat wachten op een nieuwe versie van de iPhone, komt rivaal RIM, dat de Blackberry maakt, met vijf nieuwe modellen tegelijkertijd. "Het gaat om de grootste lancering van Blackberry-smartphones ooit", verklaarde topman Mike Lazaridis. De nieuwe toestellen zullen tegen eind deze maand in de winkel liggen.

Het gaat om twee Bold-modellen en drie Torch-toestellen. Ze draaien op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 7 OS. RIM zet ook volop in op de aanraakschermen. Twee van de klassieke Bold-modellen zijn nu ook uitgerust met een touchscreen.

De Canadezen hebben die trend lang afgehouden, maar het grote succes van de iPhone doet Blackberry nu toch overstag gaan. Daarnaast is er ook de toenemende concurrent van de Android-smartphones.

Analisten verwachten dat het marktaandeel van de Blackberry nog verder zal dalen, van de huidige 14,2 procent tot 13,4 procent tegen 2015.

De nieuwe Apple iPhone wordt pas tegen de herfst verwacht. Het jaareinde, met de kerstperiode, is traditioneel een belangrijke periode voor de mobiele telefoniemarkt.

Bron: Belga

Terwijl Apple de fans laat wachten op een nieuwe versie van de iPhone, komt rivaal RIM, dat de Blackberry maakt, met vijf nieuwe modellen tegelijkertijd. "Het gaat om de grootste lancering van Blackberry-smartphones ooit", verklaarde topman Mike Lazaridis. De nieuwe toestellen zullen tegen eind deze maand in de winkel liggen. Het gaat om twee Bold-modellen en drie Torch-toestellen. Ze draaien op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 7 OS. RIM zet ook volop in op de aanraakschermen. Twee van de klassieke Bold-modellen zijn nu ook uitgerust met een touchscreen. De Canadezen hebben die trend lang afgehouden, maar het grote succes van de iPhone doet Blackberry nu toch overstag gaan. Daarnaast is er ook de toenemende concurrent van de Android-smartphones. Analisten verwachten dat het marktaandeel van de Blackberry nog verder zal dalen, van de huidige 14,2 procent tot 13,4 procent tegen 2015. De nieuwe Apple iPhone wordt pas tegen de herfst verwacht. Het jaareinde, met de kerstperiode, is traditioneel een belangrijke periode voor de mobiele telefoniemarkt. Bron: Belga