Zowat acht miljoenen Amerikaanse Blackberry-gebruikers zaten begin deze week drie uur lang zonder e-maildienst. Moederbedrijf Research in Motion heeft het over problemen bij een software-upgrade.

Het is de twee keer op tien maanden tijd dat Blackberry abonnees een hele tijd geen e-mails meer kunnen lezen of zenden. In april legde ook al een systeemupgrade de dienst gedurende twee dagen plat. Dat is één van de nadelen van een gecentraliseerde dienst. RIM heeft 12 miljoen Blackberry-gebruikers waarvan twee derde in de Verenigde Staten. Ook in ons land is Blackberry vrij populair. Zo maken heel wat politici zoals Yves Leterme er gebruik van. De geheime diensten van zowel België, Frankrijk, Nederland en Duitsland hebben echter al meermaals gewaarschuwd voor de onveiligheid van Blackberry.

Alcatel Lucent België werkt inmiddels mee aan een prepaid platform voor RIM. Het zou de berekeningsmodule bouwen om na te gaan hoeveel krediet de gebruiker nog heeft. Dat meldt de zakenkrant De Tijd. Alcatel Lucent zou al langer samenwerken met Rim, onder andere in Afirka, het Midden-Oosten en Azië.

Zowat acht miljoenen Amerikaanse Blackberry-gebruikers zaten begin deze week drie uur lang zonder e-maildienst. Moederbedrijf Research in Motion heeft het over problemen bij een software-upgrade. Het is de twee keer op tien maanden tijd dat Blackberry abonnees een hele tijd geen e-mails meer kunnen lezen of zenden. In april legde ook al een systeemupgrade de dienst gedurende twee dagen plat. Dat is één van de nadelen van een gecentraliseerde dienst. RIM heeft 12 miljoen Blackberry-gebruikers waarvan twee derde in de Verenigde Staten. Ook in ons land is Blackberry vrij populair. Zo maken heel wat politici zoals Yves Leterme er gebruik van. De geheime diensten van zowel België, Frankrijk, Nederland en Duitsland hebben echter al meermaals gewaarschuwd voor de onveiligheid van Blackberry. Alcatel Lucent België werkt inmiddels mee aan een prepaid platform voor RIM. Het zou de berekeningsmodule bouwen om na te gaan hoeveel krediet de gebruiker nog heeft. Dat meldt de zakenkrant De Tijd. Alcatel Lucent zou al langer samenwerken met Rim, onder andere in Afirka, het Midden-Oosten en Azië.