Cylance houdt zich niet alleen bezig met cybersecurity, maar ook met kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Stuart McClure en Ryan Permeh. Zij werkten eerder voor beveiliger McAfee.

BlackBerry wil de kennis van Cylance onder meer gebruiken voor de uitbreiding van de divisie QNX. Deze tak houdt zich onder meer bezig met technologieën voor zelfrijdende auto's. Cylance zal als zelfstandige divisie binnen BlackBerry blijven bestaan, klinkt het in een persbericht.

Blackberry was voorheen vooral bekend van de smartphones met toetsenbord, die lange tijd zeer populair waren. Het bedrijf miste echter de boot met zijn modernere toestellen en stootte uiteindelijk zijn hardwaretak volledig af. Er worden nog wel BlackBerry-telefoons gemaakt door andere bedrijven.

Cylance houdt zich niet alleen bezig met cybersecurity, maar ook met kunstmatige intelligentie. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Stuart McClure en Ryan Permeh. Zij werkten eerder voor beveiliger McAfee.BlackBerry wil de kennis van Cylance onder meer gebruiken voor de uitbreiding van de divisie QNX. Deze tak houdt zich onder meer bezig met technologieën voor zelfrijdende auto's. Cylance zal als zelfstandige divisie binnen BlackBerry blijven bestaan, klinkt het in een persbericht.Blackberry was voorheen vooral bekend van de smartphones met toetsenbord, die lange tijd zeer populair waren. Het bedrijf miste echter de boot met zijn modernere toestellen en stootte uiteindelijk zijn hardwaretak volledig af. Er worden nog wel BlackBerry-telefoons gemaakt door andere bedrijven.