De onlinewinkel met allerlei toepassingen voor de zakelijke smartphone Blackberry gaat AppWorld heten en opent later deze maand.

Research in Motion, het Canadese bedrijf achter de zakelijke smartphone Blackberry, heeft zijn online toepassingenwinkel gepresenteerd. In de webwinkel, die de naam AppWorld kreeg, zijn vanaf later in de maand maart tientallen programma's beschikbaar die gebruikers op hun toestel kunnen installeren. Dat de smartphonefabrikant aan een applicatiewinkel werkte, is al langer bekend. In januari 2009 riep het bedrijf op om toepassingen voor de smartphones te ontwikkelen en in te dienen.

De Canadezen willen met de winkel inhaken op het succes van de AppStore van concurrent Apple, waar in een jaar tijd duizenden programma's voor de iPhone te koop zijn. Ook Microsoft is bezig met een online winkel, die waarschijnlijk wordt gepresenteerd rond de introductie van het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Mobile 6.5. Dat staat gepland in de tweede helft van 2009. Bovendien openden branchegenoten Palm en Google kortgeleden hun eigen applicatiewinkel op internet.

In de Blackberry-winkel zullen voornamelijk toepassingen worden aangeboden die bedoeld zijn voor zakelijk gebruik. Maar er zijn ook games en nieuws- en weerdiensten beschikbaar. De software is niet gratis. Betaling gebeurt met behulp van een PayPal-rekening.

In samenwerking met Computable

De onlinewinkel met allerlei toepassingen voor de zakelijke smartphone Blackberry gaat AppWorld heten en opent later deze maand. Research in Motion, het Canadese bedrijf achter de zakelijke smartphone Blackberry, heeft zijn online toepassingenwinkel gepresenteerd. In de webwinkel, die de naam AppWorld kreeg, zijn vanaf later in de maand maart tientallen programma's beschikbaar die gebruikers op hun toestel kunnen installeren. Dat de smartphonefabrikant aan een applicatiewinkel werkte, is al langer bekend. In januari 2009 riep het bedrijf op om toepassingen voor de smartphones te ontwikkelen en in te dienen. De Canadezen willen met de winkel inhaken op het succes van de AppStore van concurrent Apple, waar in een jaar tijd duizenden programma's voor de iPhone te koop zijn. Ook Microsoft is bezig met een online winkel, die waarschijnlijk wordt gepresenteerd rond de introductie van het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Mobile 6.5. Dat staat gepland in de tweede helft van 2009. Bovendien openden branchegenoten Palm en Google kortgeleden hun eigen applicatiewinkel op internet. In de Blackberry-winkel zullen voornamelijk toepassingen worden aangeboden die bedoeld zijn voor zakelijk gebruik. Maar er zijn ook games en nieuws- en weerdiensten beschikbaar. De software is niet gratis. Betaling gebeurt met behulp van een PayPal-rekening. In samenwerking met Computable