De politie van de zone Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede) voert als eerste politiezone in België vaststellingen van inbreuken met een BlackBerry in haar systeem in. Het gaat om een proefproject.

De Blackberry's worden gebruikt bij inbreuken die met een gemeentelijke administratieve sanctie worden beboet. Het project moet vooral de administratieve rompslomp voor agenten en gemachtigde ambtenaren verkleinen.

Het proefproject bij Riho loopt sinds eind juni. In plaats van eerst de overtreding vast te stellen en te noteren en daarna op kantoor een proces-verbaal te tikken of te laten tikken, kan alles nu meteen via de BlackBerry worden ingevoerd. Met een kaartlezer kunnen ook meteen alle gegevens van de elektronische identiteitskaart van de overtreder worden gelezen en aan het pv worden gekoppeld. Ook directe koppeling met een foto is mogelijk.

"De gegevensverwerking zal vlotter verlopen, zodat agenten meer tijd krijgen om zich op hun kerntaak te focussen", aldus korpschef Curd Neyrinck. "Bovendien zal de verwerking ook sneller en met een kleinere foutenmarge gebeuren."

Het project kwam er op initiatief van Blackberry-maker Research In Motion (RIM), van telecomoperator Mobistar, softwarefabrikant RSIC, integratiebedrijf BA en de politiezone Riho. In eerste instantie zullen de vaststellingen in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties met BlackBerry worden ingevoerd. Later gebeurt dat mogelijk ook met bijvoorbeeld verkeersvaststellingen.

Bron: Belga

De politie van de zone Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede) voert als eerste politiezone in België vaststellingen van inbreuken met een BlackBerry in haar systeem in. Het gaat om een proefproject. De Blackberry's worden gebruikt bij inbreuken die met een gemeentelijke administratieve sanctie worden beboet. Het project moet vooral de administratieve rompslomp voor agenten en gemachtigde ambtenaren verkleinen. Het proefproject bij Riho loopt sinds eind juni. In plaats van eerst de overtreding vast te stellen en te noteren en daarna op kantoor een proces-verbaal te tikken of te laten tikken, kan alles nu meteen via de BlackBerry worden ingevoerd. Met een kaartlezer kunnen ook meteen alle gegevens van de elektronische identiteitskaart van de overtreder worden gelezen en aan het pv worden gekoppeld. Ook directe koppeling met een foto is mogelijk. "De gegevensverwerking zal vlotter verlopen, zodat agenten meer tijd krijgen om zich op hun kerntaak te focussen", aldus korpschef Curd Neyrinck. "Bovendien zal de verwerking ook sneller en met een kleinere foutenmarge gebeuren." Het project kwam er op initiatief van Blackberry-maker Research In Motion (RIM), van telecomoperator Mobistar, softwarefabrikant RSIC, integratiebedrijf BA en de politiezone Riho. In eerste instantie zullen de vaststellingen in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties met BlackBerry worden ingevoerd. Later gebeurt dat mogelijk ook met bijvoorbeeld verkeersvaststellingen. Bron: Belga