Blackberry had veel verhoopt van zijn Z10-toestellen om de neerwaartse verkoop om te draaien, het bedrijf weer winstgevend te maken en het merk weer hip te maken. Maar met 5,9 miljoen verkochte smartphones in het tweede kwartaal bleef de neerwaartse trend aanhouden.

Het bedrijf in Waterloo in de Canadese provincie Ontario verwacht voor het tweede kwartaal een netto operationeel verlies van 995 miljoen dollar.

Eind maart had Blackberry 12.700 mensen in dienst, als laatst bekendgemaakte cijfer. De aankondiging impliceert dat het bedrijf een derde van zijn werknemers de laan uitstuurt. (Belga/TV)

Blackberry had veel verhoopt van zijn Z10-toestellen om de neerwaartse verkoop om te draaien, het bedrijf weer winstgevend te maken en het merk weer hip te maken. Maar met 5,9 miljoen verkochte smartphones in het tweede kwartaal bleef de neerwaartse trend aanhouden. Het bedrijf in Waterloo in de Canadese provincie Ontario verwacht voor het tweede kwartaal een netto operationeel verlies van 995 miljoen dollar. Eind maart had Blackberry 12.700 mensen in dienst, als laatst bekendgemaakte cijfer. De aankondiging impliceert dat het bedrijf een derde van zijn werknemers de laan uitstuurt. (Belga/TV)