Bronnen van de Wall Street Journal beweren dat BlackBerry zichzelf wil verkopen tegen november.

Over de verkoop van BlackBerry wordt al langer gespeculeerd. De ooit dominante speler op de zakelijke smartphonemarkt kon de afgelopen jaren geen vuist maken tegen de iPhone en de vele Androidtoestellen. Zelfs het relatief jonge Windows Phone doet het vandaag beter dan de toestellen uit het Canadese Waterloo.

Maar de verkoop zou nu wel erg dichtbij komen, met een veilingronde. Dat zou zijn besproken op de raad van bestuur van Blackberry, schrijft de Wall Street Journal op basis van eigen bronnen.

Of het volledige bedrijf wordt overgenomen en hoe ernstig de plannen zijn, blijft onduidelijk. De laatste jaren zijn er veel pistes over het bedrijf gecirculeerd. In augustus maakte het bedrijf zelf bekend dat het op zoek gaat naar 'strategische opties'. Een verkoop of alliantie wordt daarbij niet uitgesloten.

Onder de speculaties rond BlackBerry zat ook een mogelijke verkoop aan Microsoft. Maar nu ze daar de telefonietak van Nokia hebben gekocht lijkt die piste alvast zeer onwaarschijnlijk.

Bronnen van de Wall Street Journal beweren dat BlackBerry zichzelf wil verkopen tegen november. Over de verkoop van BlackBerry wordt al langer gespeculeerd. De ooit dominante speler op de zakelijke smartphonemarkt kon de afgelopen jaren geen vuist maken tegen de iPhone en de vele Androidtoestellen. Zelfs het relatief jonge Windows Phone doet het vandaag beter dan de toestellen uit het Canadese Waterloo. Maar de verkoop zou nu wel erg dichtbij komen, met een veilingronde. Dat zou zijn besproken op de raad van bestuur van Blackberry, schrijft de Wall Street Journal op basis van eigen bronnen. Of het volledige bedrijf wordt overgenomen en hoe ernstig de plannen zijn, blijft onduidelijk. De laatste jaren zijn er veel pistes over het bedrijf gecirculeerd. In augustus maakte het bedrijf zelf bekend dat het op zoek gaat naar 'strategische opties'. Een verkoop of alliantie wordt daarbij niet uitgesloten. Onder de speculaties rond BlackBerry zat ook een mogelijke verkoop aan Microsoft. Maar nu ze daar de telefonietak van Nokia hebben gekocht lijkt die piste alvast zeer onwaarschijnlijk.