Het gaat om een test van de universiteit van Waterloo (WatCAR Project), een Mercedes van de Europese Erwin Hymer Group en een Lincoln van BlackBerry die sinds deze week in het Canadese Ontario rondrijden.

Canada liet dergelijke testen met zelfrijdende wagens recent toe, al moet er nog wel een chauffeur in de wagen zitten om bij problemen het stuur over te nemen. De ritten moeten de zelfrijdende technologie testen in echte omstandigheden.

In onderstaand filmpje zien we vooral de WatCAR van de Canadese universiteit aan het werk. Al is de opmerkelijkste naam die van BlackBerry. Het bedrijf is met zijn QNX besturingssysteem al langer actief in wagens. Dat het zich op zelfrijdende technologie stort is dus geen totale verrassing. Misschien zien we het ooit dominante smartphonemerk op termijn dus wel een comeback maken in de wagen van de toekomst.

Het gaat om een test van de universiteit van Waterloo (WatCAR Project), een Mercedes van de Europese Erwin Hymer Group en een Lincoln van BlackBerry die sinds deze week in het Canadese Ontario rondrijden.Canada liet dergelijke testen met zelfrijdende wagens recent toe, al moet er nog wel een chauffeur in de wagen zitten om bij problemen het stuur over te nemen. De ritten moeten de zelfrijdende technologie testen in echte omstandigheden.In onderstaand filmpje zien we vooral de WatCAR van de Canadese universiteit aan het werk. Al is de opmerkelijkste naam die van BlackBerry. Het bedrijf is met zijn QNX besturingssysteem al langer actief in wagens. Dat het zich op zelfrijdende technologie stort is dus geen totale verrassing. Misschien zien we het ooit dominante smartphonemerk op termijn dus wel een comeback maken in de wagen van de toekomst.