Hackers hebben de officiële weblog van Blackberry beklad na de Britse rellen.

De hack volgt op de mededeling van Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) dat het naar aanleiding van de Britse rellen zou meewerken met het onderzoek van de politie. Er wordt algemeen aangenomen dat de relschoppers en plunderaars Blackberry's berichtendienst Blackberry Messenger gebruikten om zich te organiseren.

De hackersgroep 'Team Poison' bekladde de weblog van Blackberry met het dreigement dat er vergelding zou volgen als er data aan de autoriteiten zouden worden doorgespeeld. De groep denkt dat onschuldige burgers met een Blackberry die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren ten onrechte zullen worden aangeklaagd. De hoger vermelde 'vergelding' zou gebeuren door persoonlijke gegevens van Blackberry-medewerkers vrij te geven.

In de boodschap werd enerzijds sympathie uitgesproken voor de relschoppers die 'politie en overheid' aanvallen, maar anderzijds benadrukt dat Team Poison de aanvallen op onschuldige mensen en kleine zelfstandigen niet wil goedpraten.

Hackers hebben de officiële weblog van Blackberry beklad na de Britse rellen. De hack volgt op de mededeling van Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) dat het naar aanleiding van de Britse rellen zou meewerken met het onderzoek van de politie. Er wordt algemeen aangenomen dat de relschoppers en plunderaars Blackberry's berichtendienst Blackberry Messenger gebruikten om zich te organiseren. De hackersgroep 'Team Poison' bekladde de weblog van Blackberry met het dreigement dat er vergelding zou volgen als er data aan de autoriteiten zouden worden doorgespeeld. De groep denkt dat onschuldige burgers met een Blackberry die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren ten onrechte zullen worden aangeklaagd. De hoger vermelde 'vergelding' zou gebeuren door persoonlijke gegevens van Blackberry-medewerkers vrij te geven. In de boodschap werd enerzijds sympathie uitgesproken voor de relschoppers die 'politie en overheid' aanvallen, maar anderzijds benadrukt dat Team Poison de aanvallen op onschuldige mensen en kleine zelfstandigen niet wil goedpraten.