De BlackBerry Leap is een 4G-smartphone met een 5" aanraakscherm die bedoeld is voor de zakenman die wél hardware en apps verlangt die hij kent van typische consumententoestellen. Security en privacy zijn daarnaast de verkoopsargumenten waarmee de fabrikant schermt.

"In de mobiele wereld van vandaag waarbij persoonlijke en bedrijfsdata continu onder aanval liggen van hackers, ontdekken alsmaar meer bedrijven en consumenten hoe moeilijk het is om je hiertegen te verweren", zegt Ron Louks, topman van de BlackBerry-devices.

'The return of the slider'

Even later toonde Louks nog een prototype van een andere smartphone die later dit jaar moet verschijnen. Het gaat net als de Leap om een smartphone met touchscreen, maar dan wel eentje die gebogen is. Erg apart is dat die smartphone ook uitgerust is met een uitschuifbaar toetsenbord. Het deed ons alvast meteen terugdenken aan de tijd waarin uitschuifbare gsm's - 'sliders' werden ze toen genoemd - populair waren. BlackBerry hoopt allicht dat zo'n toestel het beste van twee werelden combineert: het gemak van een touchscreen met het productiviteitsvoordeel van een volwaardig toetsenbord. Verdere details over het toestel gaf de topman niet mee.

De BlackBerry Leap is een 4G-smartphone met een 5" aanraakscherm die bedoeld is voor de zakenman die wél hardware en apps verlangt die hij kent van typische consumententoestellen. Security en privacy zijn daarnaast de verkoopsargumenten waarmee de fabrikant schermt."In de mobiele wereld van vandaag waarbij persoonlijke en bedrijfsdata continu onder aanval liggen van hackers, ontdekken alsmaar meer bedrijven en consumenten hoe moeilijk het is om je hiertegen te verweren", zegt Ron Louks, topman van de BlackBerry-devices.'The return of the slider'Even later toonde Louks nog een prototype van een andere smartphone die later dit jaar moet verschijnen. Het gaat net als de Leap om een smartphone met touchscreen, maar dan wel eentje die gebogen is. Erg apart is dat die smartphone ook uitgerust is met een uitschuifbaar toetsenbord. Het deed ons alvast meteen terugdenken aan de tijd waarin uitschuifbare gsm's - 'sliders' werden ze toen genoemd - populair waren. BlackBerry hoopt allicht dat zo'n toestel het beste van twee werelden combineert: het gemak van een touchscreen met het productiviteitsvoordeel van een volwaardig toetsenbord. Verdere details over het toestel gaf de topman niet mee.