De Amerikaanse specialist in educatieve software denkt eraan zichzelf te koop te stellen.

Blackboard heeft aantal overnameaanbiedingen gehad en heeft daarom aan Barclays Capital gevraagd om de strategische opties voor het bedrijf te onderzoeken. Na dat nieuws stegen de aandelen van Blackboard, waardoor het bedrijf nu zo'n 1,7 miljard dollar waar is.

Hoewel grote mediareuzen als News Corp of Pearson geïnteresseerd zouden kunnen zijn - zeker gezien de omvang van Blackboard - denken analisten eerder in de richting van technologiebedrijven of private equityspelers. Onder meer KKR of Sungard worden genoemd.

Blackboard draaide vorig jaar een omzet van zowat 447 miljoen dollar met een nettowinst van 16,6 miljoen dollar. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n 9000 klanten in het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Ook in ons land heeft het bedrijf een groot marktaandeel bij de universiteiten en hogescholen, op vlak van elektronische leeromgevingen. Onder meer de hele Associatie KU Leuven, de UA, de UHasselt, ULg en ULB gebruiken Blackboard-software.

De Amerikaanse specialist in educatieve software denkt eraan zichzelf te koop te stellen. Blackboard heeft aantal overnameaanbiedingen gehad en heeft daarom aan Barclays Capital gevraagd om de strategische opties voor het bedrijf te onderzoeken. Na dat nieuws stegen de aandelen van Blackboard, waardoor het bedrijf nu zo'n 1,7 miljard dollar waar is. Hoewel grote mediareuzen als News Corp of Pearson geïnteresseerd zouden kunnen zijn - zeker gezien de omvang van Blackboard - denken analisten eerder in de richting van technologiebedrijven of private equityspelers. Onder meer KKR of Sungard worden genoemd. Blackboard draaide vorig jaar een omzet van zowat 447 miljoen dollar met een nettowinst van 16,6 miljoen dollar. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n 9000 klanten in het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Ook in ons land heeft het bedrijf een groot marktaandeel bij de universiteiten en hogescholen, op vlak van elektronische leeromgevingen. Onder meer de hele Associatie KU Leuven, de UA, de UHasselt, ULg en ULB gebruiken Blackboard-software.