Op het Mobile World Congress in Barcelona, eind februari, zal het nieuwe Zwitserse bedrijf Blackphone zijn gelijknamige smartphone voorstellen aan de wereld. Met dit toestel zullen gebruikers ongeacht de carrier waar ze gebruik van maken beveiligde gesprekken kunnen voeren, evenals op veilige wijze documenten en bestanden kunnen uitwisselen en opslaan, video chatten, browsen en VPN verbindingen opzetten. Het toestel zal gebruik maken van een geharde versie van Android, PrivatOS. Meer technische gegevens ontbreken nog.

Het nieuwe bedrijf is een samenwerking tussen de Spaanse producent van smartphones Geekphone, en het Amerikaanse Silent Circle. Dit laatste bedrijf werd mee opgericht door Phil Zimmermann, de ontwikkelaar van PGP (Pretty Good Privacy encryptie, 1991) en Zfone/ZRTP. Dat laatste is een protocol voor beveiligde VOIP connecties (Voice over IP), met encryptie faciliteit en beveiligd gebruik van encryptiesleutels. Silent Circle vormt een geëncrypteerd privé communicatienetwerk, ook voor bedrijven (Silent Circle Enterprise). De vereiste apps zijn beschikbaar voor iOS en Android, evenals Windows desktops en notebooks. Silent Circle heeft aangekondigd de dienst ook voor Europese abonnees te gaan aanbieden.

Op het Mobile World Congress in Barcelona, eind februari, zal het nieuwe Zwitserse bedrijf Blackphone zijn gelijknamige smartphone voorstellen aan de wereld. Met dit toestel zullen gebruikers ongeacht de carrier waar ze gebruik van maken beveiligde gesprekken kunnen voeren, evenals op veilige wijze documenten en bestanden kunnen uitwisselen en opslaan, video chatten, browsen en VPN verbindingen opzetten. Het toestel zal gebruik maken van een geharde versie van Android, PrivatOS. Meer technische gegevens ontbreken nog.Het nieuwe bedrijf is een samenwerking tussen de Spaanse producent van smartphones Geekphone, en het Amerikaanse Silent Circle. Dit laatste bedrijf werd mee opgericht door Phil Zimmermann, de ontwikkelaar van PGP (Pretty Good Privacy encryptie, 1991) en Zfone/ZRTP. Dat laatste is een protocol voor beveiligde VOIP connecties (Voice over IP), met encryptie faciliteit en beveiligd gebruik van encryptiesleutels. Silent Circle vormt een geëncrypteerd privé communicatienetwerk, ook voor bedrijven (Silent Circle Enterprise). De vereiste apps zijn beschikbaar voor iOS en Android, evenals Windows desktops en notebooks. Silent Circle heeft aangekondigd de dienst ook voor Europese abonnees te gaan aanbieden.