Garrett is al blind sinds zijn tiende, maar heeft geen probleem om te gamen. Hetzij met iets meer geduld dan u en ik. De man luistert continu naar de omgevingsgeluiden in het spel en probeert zich zo al vijf jaar lang een weg te banen door de verschillende levels.

Legend of Zelda: Ocarina of Time is een klassieker uit 1998 op de N64 van Nintendo. Maar Het spel speelt zich af in zeer grote complexe werelden waardoor zelfs spelers zonder visuele beperking er een flinke kluif aan hebben. Een gewone speler heeft zo'n veertig uur nodig om het spel helemaal te doorlopen. Garrett begon in 2011 en speelde het spel op 2 januari 2016 uit.

Om het verloop enigszins te vereenvoudigen speelt hij met een geëmuleerde versie van het spel. Dat laat hem toe om elke paar minuten het spel op te slaan om zo snel terug te keren naar het laatste punt. Geen overbodige luxe want Terry Garrett speelt het spel letterlijk op basis van wat hij hoort en wat hij zich herinnert van de omgeving waar hij speelt.

In onderstaand filmpje zie je hoe hij dat onder meer doet. Vanaf 2.45 minuten zie je hoe hij met zijn wapen systematisch de omgeving afwerkt om bepaalde items te raken. Op zijn YouTube-kanaal staan nog meer video's van zijn zowel Zelda als OddWorld: Abe's Oddysee.

Garrett is al blind sinds zijn tiende, maar heeft geen probleem om te gamen. Hetzij met iets meer geduld dan u en ik. De man luistert continu naar de omgevingsgeluiden in het spel en probeert zich zo al vijf jaar lang een weg te banen door de verschillende levels.Legend of Zelda: Ocarina of Time is een klassieker uit 1998 op de N64 van Nintendo. Maar Het spel speelt zich af in zeer grote complexe werelden waardoor zelfs spelers zonder visuele beperking er een flinke kluif aan hebben. Een gewone speler heeft zo'n veertig uur nodig om het spel helemaal te doorlopen. Garrett begon in 2011 en speelde het spel op 2 januari 2016 uit.Om het verloop enigszins te vereenvoudigen speelt hij met een geëmuleerde versie van het spel. Dat laat hem toe om elke paar minuten het spel op te slaan om zo snel terug te keren naar het laatste punt. Geen overbodige luxe want Terry Garrett speelt het spel letterlijk op basis van wat hij hoort en wat hij zich herinnert van de omgeving waar hij speelt.In onderstaand filmpje zie je hoe hij dat onder meer doet. Vanaf 2.45 minuten zie je hoe hij met zijn wapen systematisch de omgeving afwerkt om bepaalde items te raken. Op zijn YouTube-kanaal staan nog meer video's van zijn zowel Zelda als OddWorld: Abe's Oddysee.