Met de toegenomen verzendcapaciteit zullen de gegevens die worden overgedragen intelligenter zijn. Volgens de werkgroep zal dit de manier waarop Bluetooth-apparaten informatie doorgeven herdefiniëren, waarbij een overgang te zien zal zijn naar een verbindingsloze IoT die de noodzaak om een app te downloaden of om een app te verbinden met een apparaat zal doen afnemen.

Bluetooth 5 moet leiden tot een nieuwe generatie van contactloze diensten, zoals locatierelevante informatie en navigatie, aldus SIG. ''Bluetooth 5 zal de manier waarop mensen het IoT ervaren transformeren door het om te vormen tot iets dat eenvoudig en naadloos om hen heen gebeurt'', zei topman van de werkgroep Mark Powell. ''Een toenemend operationeel bereik maakt connecties mogelijk met IoT-apparaten die veel verder reiken dat de muren van een gemiddelde woning, terwijl de toenemende snelheid leidt tot snellere dataoverdracht en software-updates voor apparaten.''

Powell stelt dat er momenteel 8,2 miljard Bluetooth-producten in gebruik zijn. De huidige en geplande toekomstige verbeteringen aan Bluetooth gaan er volgens hem toe leiden dat Bluetooth in 2020 in meer dan een op de drie van alle geïnstalleerde IoT-apparaten zal zitten.

(ANP/WK)

Met de toegenomen verzendcapaciteit zullen de gegevens die worden overgedragen intelligenter zijn. Volgens de werkgroep zal dit de manier waarop Bluetooth-apparaten informatie doorgeven herdefiniëren, waarbij een overgang te zien zal zijn naar een verbindingsloze IoT die de noodzaak om een app te downloaden of om een app te verbinden met een apparaat zal doen afnemen.Bluetooth 5 moet leiden tot een nieuwe generatie van contactloze diensten, zoals locatierelevante informatie en navigatie, aldus SIG. ''Bluetooth 5 zal de manier waarop mensen het IoT ervaren transformeren door het om te vormen tot iets dat eenvoudig en naadloos om hen heen gebeurt'', zei topman van de werkgroep Mark Powell. ''Een toenemend operationeel bereik maakt connecties mogelijk met IoT-apparaten die veel verder reiken dat de muren van een gemiddelde woning, terwijl de toenemende snelheid leidt tot snellere dataoverdracht en software-updates voor apparaten.''Powell stelt dat er momenteel 8,2 miljard Bluetooth-producten in gebruik zijn. De huidige en geplande toekomstige verbeteringen aan Bluetooth gaan er volgens hem toe leiden dat Bluetooth in 2020 in meer dan een op de drie van alle geïnstalleerde IoT-apparaten zal zitten.(ANP/WK)