Bluetooth 5 levert vooral verbeteringen voor het 'internet of things'. Zo moet het voor hardwaremakers makkelijker worden om hun apparatuur met het internet te verbinden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van bepaalde locatiediensten.

Of oudere apparaten via software-updates naar Bluetooth 5 kunnen worden bijgewerkt, is onduidelijk. In het verleden moest er vrijwel altijd nieuwe hardware gekocht worden. Bluetooth 4.1 was een uitzondering, apparaten met 4.0 konden worden bijgewerkt naar de nieuwere standaard.

(ANP/WK)

Bluetooth 5 levert vooral verbeteringen voor het 'internet of things'. Zo moet het voor hardwaremakers makkelijker worden om hun apparatuur met het internet te verbinden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van bepaalde locatiediensten.Of oudere apparaten via software-updates naar Bluetooth 5 kunnen worden bijgewerkt, is onduidelijk. In het verleden moest er vrijwel altijd nieuwe hardware gekocht worden. Bluetooth 4.1 was een uitzondering, apparaten met 4.0 konden worden bijgewerkt naar de nieuwere standaard.(ANP/WK)