BMW werkt samen met Intel en Wind River Systems aan een Linux-platform voor de groeiende hoeveelheid softwaresystemen in auto's.

Het bericht staat te lezen op tal van autonieuwssites. BMW maakte bekend dat het binnen dit en 7 jaar een opensourcesysteem zal hebben draaien in minstens één van z'n wagens. Maar het bedrijf gaat verder. Het stelt dat de snelheid van technologische ontwikkelingen in auto's eigenlijk vereist dat er tussen automerken een gemeenschappelijk en open softwarefundament wordt gebruikt. BMW nodigt andere autobouwers dan ook uit om deel te nemen aan de opensource-inspanningen.

General Motors en Chrysler zouden al zeer geïnteresseerd zijn. Honda en Ford, die Microsoft-systemen gebruiken, zouden voorzichtiger hebben gereageerd. Zij vragen zich af wie verantwoordelijk zal zijn voor dat opensourcesysteem.

BMW werkt samen met Intel en Wind River Systems aan een Linux-platform voor de groeiende hoeveelheid softwaresystemen in auto's. Het bericht staat te lezen op tal van autonieuwssites. BMW maakte bekend dat het binnen dit en 7 jaar een opensourcesysteem zal hebben draaien in minstens één van z'n wagens. Maar het bedrijf gaat verder. Het stelt dat de snelheid van technologische ontwikkelingen in auto's eigenlijk vereist dat er tussen automerken een gemeenschappelijk en open softwarefundament wordt gebruikt. BMW nodigt andere autobouwers dan ook uit om deel te nemen aan de opensource-inspanningen. General Motors en Chrysler zouden al zeer geïnteresseerd zijn. Honda en Ford, die Microsoft-systemen gebruiken, zouden voorzichtiger hebben gereageerd. Zij vragen zich af wie verantwoordelijk zal zijn voor dat opensourcesysteem.