Samsung SDI, een dochter van de Zuid-Koreaanse Samsung Groep, spreekt van een deal ter waarde van ettelijke miljarden euro's. Een precies bedrag werd echter niet vrijgegeven.

BMW verzekert zich zo van de aanvoer van batterijen - het duurste onderdeel van een elektrische wagen - voor zijn lijn elektrische wagens zoals de i3 en de hybride i8. BMW gaat met die modellen onder meer de concurrentie aan met Tesla.

Voor Samsung SDI is het een opsteker. Het bedrijf wil meer inzetten op batterijen voor de autosector. BMW verkocht in het eerste halfjaar zo'n 5.400 wagens van het elektrisch model i3.

De nieuwe sportwagen, de i8, wordt sinds juni geleverd. Maar de vraag overtreft al duidelijk het productievolume. (Belga/MI)

Samsung SDI, een dochter van de Zuid-Koreaanse Samsung Groep, spreekt van een deal ter waarde van ettelijke miljarden euro's. Een precies bedrag werd echter niet vrijgegeven. BMW verzekert zich zo van de aanvoer van batterijen - het duurste onderdeel van een elektrische wagen - voor zijn lijn elektrische wagens zoals de i3 en de hybride i8. BMW gaat met die modellen onder meer de concurrentie aan met Tesla. Voor Samsung SDI is het een opsteker. Het bedrijf wil meer inzetten op batterijen voor de autosector. BMW verkocht in het eerste halfjaar zo'n 5.400 wagens van het elektrisch model i3.De nieuwe sportwagen, de i8, wordt sinds juni geleverd. Maar de vraag overtreft al duidelijk het productievolume. (Belga/MI)