De niet al te originele naam van het bedrijf zorgt nu voor een groot aantal reacties, want er zijn tal van bedrijven die Alphabet als naam gebruiken. De meesten hebben niet veel problemen met de nieuwe naamgenoot.

Maar Alphabet is ook de naam van een leaseplan van BMW. De Duitse autoproducent is dan ook niet blij met de naam van het technologiebedrijf. Alphabet.com is in handen van BMW en in een eerste reactie liet het bedrijf dan ook weten niet van plan te zijn de domeinnaam te verkopen. Google heeft het bedrijf ook niet benaderd over de naam van het bedrijf en heeft zelf voor de slimme domeinnaam abc.xyz gekozen.

BMW onderzoekt nu of er sprake is van inbreuk op het merkrecht. Dat is doorgaans het geval als beide bedrijven in dezelfde sector actief zijn. Google verkoopt weliswaar (nog) geen auto's, maar ontwikkelt wel een zelfrijdende auto, dit kan voor problemen zorgen.

De niet al te originele naam van het bedrijf zorgt nu voor een groot aantal reacties, want er zijn tal van bedrijven die Alphabet als naam gebruiken. De meesten hebben niet veel problemen met de nieuwe naamgenoot. Maar Alphabet is ook de naam van een leaseplan van BMW. De Duitse autoproducent is dan ook niet blij met de naam van het technologiebedrijf. Alphabet.com is in handen van BMW en in een eerste reactie liet het bedrijf dan ook weten niet van plan te zijn de domeinnaam te verkopen. Google heeft het bedrijf ook niet benaderd over de naam van het bedrijf en heeft zelf voor de slimme domeinnaam abc.xyz gekozen. BMW onderzoekt nu of er sprake is van inbreuk op het merkrecht. Dat is doorgaans het geval als beide bedrijven in dezelfde sector actief zijn. Google verkoopt weliswaar (nog) geen auto's, maar ontwikkelt wel een zelfrijdende auto, dit kan voor problemen zorgen.