In een interview zegt Zipse dat in 2023 ongeveer een vijfde van de omzet van BMW uit elektrische auto's moet komen. Dat is nu circa acht procent. 'We hadden al ambitieuze groeiplannen en we willen onze marktpositie nog verder uitbreiden', klinkt het bij de topman.

Zipse zei wel zich zorgen te maken dat de overgang naar elektrisch rijden in Duitsland wordt gehinderd door een gebrek aan oplaadpunten in het land. Hij wil dan ook dat er veel meer van die punten bijkomen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Naar verwachting rijden er in 2030 in Duitsland tien miljoen elektrische auto's rond.

In een interview zegt Zipse dat in 2023 ongeveer een vijfde van de omzet van BMW uit elektrische auto's moet komen. Dat is nu circa acht procent. 'We hadden al ambitieuze groeiplannen en we willen onze marktpositie nog verder uitbreiden', klinkt het bij de topman. Zipse zei wel zich zorgen te maken dat de overgang naar elektrisch rijden in Duitsland wordt gehinderd door een gebrek aan oplaadpunten in het land. Hij wil dan ook dat er veel meer van die punten bijkomen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Naar verwachting rijden er in 2030 in Duitsland tien miljoen elektrische auto's rond.