Terwijl de integratie van Fortis Bank in BNP Paribas voortgezet wordt, is bevestigd dat de bank weer informatici zal aanwerven.

Wat we [op 10 december vorig jaar al aangaven], is nu door BNP Paribas Fortis bevestigd: in ons land zullen weer informatici gerekruteerd worden. Volgens Lieve Mostrey, Chief IT & Operations Officer, vindt de groep dat "de it-teams de spil vormen van de fusie met BNP Paribas." Op dit moment stelt Fortis Bank in ons land ongeveer 1.600 informatici te werk, waarvan "meerdere honderden" extern.

"Eind 2008 hebben wij omwille van de onzekerheid het niveau van onze it-teams moeten aanpassen door het aantal externen terug te schroeven. Maar op dit moment is het plan duidelijk: het aantal externen zal weer toenemen", zegt Mostrey nog. "De it van BNP Paribas Fortis zal een belangrijke rol spelen in de groep, met name voor de 'centers of competence' en de 'shared service centers'." Als gevolg daarvan is het bedrijf van plan om het it-personeel te verhogen. Fortis kan daarbij in de groep heel wat ervaring brengen rond fusies en overnames. Ook de bundeling van beschikbare middelen, het multiculturele karakter en de meertaligheid zijn daarbij sterke punten.

Terwijl de integratie van Fortis Bank in BNP Paribas voortgezet wordt, is bevestigd dat de bank weer informatici zal aanwerven. Wat we [op 10 december vorig jaar al aangaven], is nu door BNP Paribas Fortis bevestigd: in ons land zullen weer informatici gerekruteerd worden. Volgens Lieve Mostrey, Chief IT & Operations Officer, vindt de groep dat "de it-teams de spil vormen van de fusie met BNP Paribas." Op dit moment stelt Fortis Bank in ons land ongeveer 1.600 informatici te werk, waarvan "meerdere honderden" extern. "Eind 2008 hebben wij omwille van de onzekerheid het niveau van onze it-teams moeten aanpassen door het aantal externen terug te schroeven. Maar op dit moment is het plan duidelijk: het aantal externen zal weer toenemen", zegt Mostrey nog. "De it van BNP Paribas Fortis zal een belangrijke rol spelen in de groep, met name voor de 'centers of competence' en de 'shared service centers'." Als gevolg daarvan is het bedrijf van plan om het it-personeel te verhogen. Fortis kan daarbij in de groep heel wat ervaring brengen rond fusies en overnames. Ook de bundeling van beschikbare middelen, het multiculturele karakter en de meertaligheid zijn daarbij sterke punten.