Om tegemoet te komen aan haar it-noden, gaat de Franse groep BNP Paribas twee nieuwe datacenters bouwen in de provincie Luxemburg, meer bepaald in Vaux-sur-Sûre nabij Bastenaken. Die locatie haalde het uiteindelijk van andere sites in België en Frankrijk omwille van klimaatredenen, veiligheid, de voldoende grote omvang (met een afstand die overeenkomst met de strikte technische eisen in de bancaire sector), en de goede lokale autoriteiten zoals Idelux.

Het project wordt gespreid over 15 jaar en in drie fases opgedeeld. Op termijn moet ongeveer 44.000 m² aan gebouwen gebruikt worden voor de datacenteractiviteiten die ook 70 à 80 extra jobs moeten opleveren. Deze datacenters zullen vooral de nadruk leggen op energiebesparing met de integratie van 'groene' technologie - hoewel daar nog geen verdere details over bekend gemaakt zijn. De eerste fase moet operationeel zijn tegen 2015.

De infrastructuur zal overigens dienen voor de héle groep en dus niet uitsluitend voor BNP Paribas Fortis dat reeds bij ons over twee informaticazalen beschikt. Overigens is het de Belgische entiteit die verantwoordelijk is voor het European Datacenter Optimization programma. Deze beslissing past in de duidelijke wil van de groep om per land services uit te rollen die dienen voor de hele groep. Zo is België al het 'competence center' voor internetbankieren voor retail en het wereldwijde netwerk van de groep.

Om tegemoet te komen aan haar it-noden, gaat de Franse groep BNP Paribas twee nieuwe datacenters bouwen in de provincie Luxemburg, meer bepaald in Vaux-sur-Sûre nabij Bastenaken. Die locatie haalde het uiteindelijk van andere sites in België en Frankrijk omwille van klimaatredenen, veiligheid, de voldoende grote omvang (met een afstand die overeenkomst met de strikte technische eisen in de bancaire sector), en de goede lokale autoriteiten zoals Idelux. Het project wordt gespreid over 15 jaar en in drie fases opgedeeld. Op termijn moet ongeveer 44.000 m² aan gebouwen gebruikt worden voor de datacenteractiviteiten die ook 70 à 80 extra jobs moeten opleveren. Deze datacenters zullen vooral de nadruk leggen op energiebesparing met de integratie van 'groene' technologie - hoewel daar nog geen verdere details over bekend gemaakt zijn. De eerste fase moet operationeel zijn tegen 2015. De infrastructuur zal overigens dienen voor de héle groep en dus niet uitsluitend voor BNP Paribas Fortis dat reeds bij ons over twee informaticazalen beschikt. Overigens is het de Belgische entiteit die verantwoordelijk is voor het European Datacenter Optimization programma. Deze beslissing past in de duidelijke wil van de groep om per land services uit te rollen die dienen voor de hele groep. Zo is België al het 'competence center' voor internetbankieren voor retail en het wereldwijde netwerk van de groep.