Het in september vorig jaar aangekondigde bod van Canon op de Belgische specialist in documentbeheer IRIS gaat vandaag officieel van start. Beleggers kunnen tot 20 maart intekenen. Dat is enigszins verrassend omdat de Europese Commissie het nog moet goedkeuren. Die onderzoekt of er geen sprake is van marktbelemmering. Begin maart zou op die vraag een antwoord komen. Canon wacht dit nu niet af en lanceert zijn bod vandaag.

Canon betaalt 44,5 euro per aandeel en neemt ook alle warrants en stockopties over tegen marktconforme prijzen. In 2009 verwierf Canon al een minderheidsbelang van 17 procent in het beursgenoteerde bedrijf. De Japanse elektronicareus wil IRIS nu volledig overnemen. Als er tegen 20 maart nog geen definitieve beslissing is van de Europese Commissie kan het bod nog met twee weken worden verlengd.

IRIS maakte gisteren ook voorlopige resultaten voor 2012 bekend. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro. Dat is ruim 21 miljoen of 19% minder dan in 2011. De forse omzetdaling is volgens IRIS het gevolg van een dalende hardwareverkoop. De brutowinst bleef stabiel op 61,4 miljoen euro. Op 21 maart maakt het bedrijf zijn definitieve resultaten voor 2012 bekend.

Het in september vorig jaar aangekondigde bod van Canon op de Belgische specialist in documentbeheer IRIS gaat vandaag officieel van start. Beleggers kunnen tot 20 maart intekenen. Dat is enigszins verrassend omdat de Europese Commissie het nog moet goedkeuren. Die onderzoekt of er geen sprake is van marktbelemmering. Begin maart zou op die vraag een antwoord komen. Canon wacht dit nu niet af en lanceert zijn bod vandaag. Canon betaalt 44,5 euro per aandeel en neemt ook alle warrants en stockopties over tegen marktconforme prijzen. In 2009 verwierf Canon al een minderheidsbelang van 17 procent in het beursgenoteerde bedrijf. De Japanse elektronicareus wil IRIS nu volledig overnemen. Als er tegen 20 maart nog geen definitieve beslissing is van de Europese Commissie kan het bod nog met twee weken worden verlengd.IRIS maakte gisteren ook voorlopige resultaten voor 2012 bekend. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro. Dat is ruim 21 miljoen of 19% minder dan in 2011. De forse omzetdaling is volgens IRIS het gevolg van een dalende hardwareverkoop. De brutowinst bleef stabiel op 61,4 miljoen euro. Op 21 maart maakt het bedrijf zijn definitieve resultaten voor 2012 bekend.