Uit documenten die ingediend werden bij de Amerikaanse telecomregulator FCC, blijkt dat er een smartphone van Boeing op komst is: de Black. Die mag je niet verwarren met de Blackphone - die in ons land verkocht zal worden door BASE -, al is het opzet gelijkaardig: een smartphone die inzet op veiligheid. Als iemand de smartphone probeert open te breken, wordt alle informatie meteen van het toestel gehaald en is de smartphone onbruikbaar.

Het toestel heeft ook een modulaire functie. De telefoon kan, via de achterkant, uitgebreid worden met bijvoorbeeld een satellietontvanger en een zonne-oplader. De Boeing Black is daardoor met name geschikt voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Los van de bovengenoemde features, is de Black een nogal doorsnee Android-apparaat, met een 4,3 inch scherm, een resolutie van 540 bij 960 pixels en een tweekernige processor van 1,2 GHZ.

Een precieze lanceringsdatum is er vooralsnog niet, maar Boeing gaf al aan de Black "binnenkort" te gaan verkopen.

Uit documenten die ingediend werden bij de Amerikaanse telecomregulator FCC, blijkt dat er een smartphone van Boeing op komst is: de Black. Die mag je niet verwarren met de Blackphone - die in ons land verkocht zal worden door BASE -, al is het opzet gelijkaardig: een smartphone die inzet op veiligheid. Als iemand de smartphone probeert open te breken, wordt alle informatie meteen van het toestel gehaald en is de smartphone onbruikbaar. Het toestel heeft ook een modulaire functie. De telefoon kan, via de achterkant, uitgebreid worden met bijvoorbeeld een satellietontvanger en een zonne-oplader. De Boeing Black is daardoor met name geschikt voor bedrijven en overheidsinstellingen. Los van de bovengenoemde features, is de Black een nogal doorsnee Android-apparaat, met een 4,3 inch scherm, een resolutie van 540 bij 960 pixels en een tweekernige processor van 1,2 GHZ. Een precieze lanceringsdatum is er vooralsnog niet, maar Boeing gaf al aan de Black "binnenkort" te gaan verkopen.