Met iWish - een app die ontwikkeld werd door het Gentse bedrijf LIN.K nv in samenwerking met Boek.be - kan je een digitaal verlanglijstje van boeken samenstellen. Deze titels kan je vervolgens ook met je smartphone bestellen en afrekenen bij boekhandels en webshops. Langs de fysieke kassa passeren is dus verleden tijd.

Het virtuele wenslijstje - zowel beschikbaar op iPhone en Android-smartphones als in de browser van andere apparaten - kan je delen via sociale media, zodat je vrienden en familieleden weten welk soort boeken jij graag leest.

De iWish-app is echter niet helemaal nieuw: vorig jaar werd de toepassing in de aanloop naar de Boekenbeurs al gelanceerd voor iPhone en Android-smartphones, zij het met minder functionaliteiten: enkel het aanleggen en delen van een verlanglijstje was mogelijk, boeken bestellen en betalen nog niet.

De vernieuwde app werd op 31 oktober op de Boekenbeurs ingehuldigd door Uitgeverij Vrijdag, die de app implementeerde in zijn Wijnkoop Gids 2014.

Je kan iWish doorlopend uitproberen aan het e-paviljoen op de Boekenbeurs, een stand met leesapparaten en toepassingen.

Met iWish - een app die ontwikkeld werd door het Gentse bedrijf LIN.K nv in samenwerking met Boek.be - kan je een digitaal verlanglijstje van boeken samenstellen. Deze titels kan je vervolgens ook met je smartphone bestellen en afrekenen bij boekhandels en webshops. Langs de fysieke kassa passeren is dus verleden tijd. Het virtuele wenslijstje - zowel beschikbaar op iPhone en Android-smartphones als in de browser van andere apparaten - kan je delen via sociale media, zodat je vrienden en familieleden weten welk soort boeken jij graag leest. De iWish-app is echter niet helemaal nieuw: vorig jaar werd de toepassing in de aanloop naar de Boekenbeurs al gelanceerd voor iPhone en Android-smartphones, zij het met minder functionaliteiten: enkel het aanleggen en delen van een verlanglijstje was mogelijk, boeken bestellen en betalen nog niet. De vernieuwde app werd op 31 oktober op de Boekenbeurs ingehuldigd door Uitgeverij Vrijdag, die de app implementeerde in zijn Wijnkoop Gids 2014. Je kan iWish doorlopend uitproberen aan het e-paviljoen op de Boekenbeurs, een stand met leesapparaten en toepassingen.