Toshiba maakte gedurende zes jaar te overdreven beweringen van zijn winsten. Toen dat aan het licht kwam werd een onafhankelijk panel samengesteld dat de boekhoudonregelmatigheden moest opsporen.

Aanvankelijk had Toshiba het over 54,8 miljard yen winst die het te veel had aangegeven. Maar de onafhankelijke experts zeggen dat het in totaal om 170 miljard yen (1,2 miljard euro) gaat.

Voor Japan gaat het om een van de grootste boekhoudschandalen sinds Olympus in 2011 toegaf dat het slechte investeringen verborg met overnamedeals. Bronnen van Reuters zeggen dat het bedrijf zijn ongebruikte gebouwen en aandelen in niet-kernactiviteiten gaat verkopen om zijn kapitaal weer te verhogen.

Toshiba maakte gedurende zes jaar te overdreven beweringen van zijn winsten. Toen dat aan het licht kwam werd een onafhankelijk panel samengesteld dat de boekhoudonregelmatigheden moest opsporen.Aanvankelijk had Toshiba het over 54,8 miljard yen winst die het te veel had aangegeven. Maar de onafhankelijke experts zeggen dat het in totaal om 170 miljard yen (1,2 miljard euro) gaat.Voor Japan gaat het om een van de grootste boekhoudschandalen sinds Olympus in 2011 toegaf dat het slechte investeringen verborg met overnamedeals. Bronnen van Reuters zeggen dat het bedrijf zijn ongebruikte gebouwen en aandelen in niet-kernactiviteiten gaat verkopen om zijn kapitaal weer te verhogen.