Vorige week kreeg Alphabet van Brussel te horen dat het fors in de buidel moet tasten vanwege oneerlijke concurrentie door zijn mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google liet al weten in beroep te gaan tegen de boete, maar verwerkte de boete toch alvast in de tweedekwartaalcijfers.

Google kan terugkijken op een sterke periode. Het zoek- en advertentiebedrijf verdiende ondanks de strengere privacywetgeving in Europa die in mei inging flink meer aan advertenties op mobiele apparaten. Alphabet rapporteert inkomsten van 26,24 miljard dollar voor dit kwartaal en doet het daarmee beter dan verwacht. Het bedrijf kan ook een winst van 2,8 miljard dollar opschrijven. Dat is minder dan de 4,1 miljard dollar die het in dezelfde periode vorig jaar verdiende, maar het is duidelijk dat Google niet meteen arm gaat worden door die EU-boete.

Vorige week kreeg Alphabet van Brussel te horen dat het fors in de buidel moet tasten vanwege oneerlijke concurrentie door zijn mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Google liet al weten in beroep te gaan tegen de boete, maar verwerkte de boete toch alvast in de tweedekwartaalcijfers.Google kan terugkijken op een sterke periode. Het zoek- en advertentiebedrijf verdiende ondanks de strengere privacywetgeving in Europa die in mei inging flink meer aan advertenties op mobiele apparaten. Alphabet rapporteert inkomsten van 26,24 miljard dollar voor dit kwartaal en doet het daarmee beter dan verwacht. Het bedrijf kan ook een winst van 2,8 miljard dollar opschrijven. Dat is minder dan de 4,1 miljard dollar die het in dezelfde periode vorig jaar verdiende, maar het is duidelijk dat Google niet meteen arm gaat worden door die EU-boete.