'Head-up displays' zoals de Google-bril projecteren digitale informatie, zoals navigatie-apps, rechtstreeks in ons gezichtsveld. Dat zou wel eens veiliger kunnen zijn dan een gps of kaart, omdat je niet voortdurend naar opzij of naar beneden hoeft te kijken. Google Glass zou de gps uit de auto kunnen bannen, ware het niet dat het dragen van deze internetbril achter het stuur als een verkeersovertreding bestempeld wordt.

De politie van Californië heeft namelijk een vrouw beboet voor "het bekijken van een Google Glass-monitor tijdens het rijden". Het gebruik van Google Glass achter het stuur staat volgens de Californische politie dus gelijk aan computer- of tv-schermen bekijken tijdens het rijden, wat ook verboden is in de Amerikaanse staat.

De vrouw in kwestie, Cecilia Abadie, beweert echter dat het brilletje uitgeschakeld was toen ze de baan op ging, en apparatuur die niet aan staat is in principe toegelaten. Verschillende gebruikers van Google + (waar Abadie de boete op plaatste) raden de vrouw dan ook aan de overtreding aan te vechten.

'Head-up displays' zoals de Google-bril projecteren digitale informatie, zoals navigatie-apps, rechtstreeks in ons gezichtsveld. Dat zou wel eens veiliger kunnen zijn dan een gps of kaart, omdat je niet voortdurend naar opzij of naar beneden hoeft te kijken. Google Glass zou de gps uit de auto kunnen bannen, ware het niet dat het dragen van deze internetbril achter het stuur als een verkeersovertreding bestempeld wordt. De politie van Californië heeft namelijk een vrouw beboet voor "het bekijken van een Google Glass-monitor tijdens het rijden". Het gebruik van Google Glass achter het stuur staat volgens de Californische politie dus gelijk aan computer- of tv-schermen bekijken tijdens het rijden, wat ook verboden is in de Amerikaanse staat. De vrouw in kwestie, Cecilia Abadie, beweert echter dat het brilletje uitgeschakeld was toen ze de baan op ging, en apparatuur die niet aan staat is in principe toegelaten. Verschillende gebruikers van Google + (waar Abadie de boete op plaatste) raden de vrouw dan ook aan de overtreding aan te vechten.