Voormalig Egyptisch president Hosni Moebarak heeft een boete gekregen omdat hij tijdens de opstand de opdracht gaf om het internet en de mobiele netwerken plat te leggen.

Moebarak moet 200 miljoen Egyptische Libra betalen, dat is ruim 23 miljoen euro. Samen met twee beboete medewerkers van de president loopt de te betalen som op tot 540 miljoen Libra.

Het lijkt onzeker dat de boete effectief betaald zal worden. Toch geeft het vonnis aan dat het in Egypte 'not done' meer is om zomaar belangrijke communicatie- en informatiekanalen af te snijden. Dit proces is nog maar het eerste tegen de voormalige president. De kans is groot dat er nog meer rechtszaken volgen.

Voormalig Egyptisch president Hosni Moebarak heeft een boete gekregen omdat hij tijdens de opstand de opdracht gaf om het internet en de mobiele netwerken plat te leggen. Moebarak moet 200 miljoen Egyptische Libra betalen, dat is ruim 23 miljoen euro. Samen met twee beboete medewerkers van de president loopt de te betalen som op tot 540 miljoen Libra. Het lijkt onzeker dat de boete effectief betaald zal worden. Toch geeft het vonnis aan dat het in Egypte 'not done' meer is om zomaar belangrijke communicatie- en informatiekanalen af te snijden. Dit proces is nog maar het eerste tegen de voormalige president. De kans is groot dat er nog meer rechtszaken volgen.